Hickory grillad kyckling med läckra primörer, vitlöksolja och rökt äpple

2012-06-02
  • Servings : 6
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 60m
  • Ready In : 1:30 h

Inte den varmaste dagen idag och det är inte lika roligt att ställa sig vid grillen så då får han grilla utan passning, idag vart det en långgrillning med hickory trä som ger en härlig rökt smak på kycklingen. Till det servera jag härlig sparris, små morötter, färskpotatis, olja med vitlök och äpple som får bli rökta i grillen med kycklingen.

Hickory grillad kyckling med svenska primörer, vitlöksolja och rökt äpple[/blue_heading) 

– 2st Hela kycklingar som man delar i fyra delar/kyckling alt. färdiga delar av kyckling
– 2dl Hickoryspån blöttlägges
– 2st Äpplen ta gärna ur kärnan i mitten
– 2st Knippen sparris skär bort det träiga i botten
– 1st Knippe morötter skalas och spar lite grönt på toppen
– 600gram färsk potatis
– Rapsolja gärna lite finare
– 3st Vitlöksklyftor pressade
– Salt
– Peppar

1. Gör i ordning grillen för indirekt grillning
2. Gnid in kycklingdelarna med olja, salt och peppar
3. Lägg kycklingen och äpplena på grillen utan att ha glöden under (indirekt)
4. Ta ur det blöttlagda hickoryn ur vattnet och lägg på glöden
5. Stäng locket och dra ner lite på värmen genom att stänga lufttillförseln något låt locket sedan sitta på i ca 50minuter
6. Koka potatisen samt sparris och morötter varsamt, salta när det är klart
7. Blanda vitlöken med ca 0,7dl olja samt salt
8. Efter 50minuter lyfter man på locket och kollar kycklingen, är den klar så tar man av den och äpplet
9. Skär upp äpplet och servera potatis, sparris och morötter med lite vitlöksolja på tillsamans med den härliga kycklingen.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Det finns ingen kärlek mer uppriktig än kärleken till mat
-George Bernard Shaw
%d bloggare gillar detta: