Honung och rosmarin grillad kycklingklubba med gnocchi och grillade grönsaker

2015-07-23
  • Servings : 5
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

Kycklingklubban är en av de mer smakrika delarna på kycklingen som jag gärna lagar till hemma, vi gör en enkel marinad med vatten, vittvinsvinäger, honung och rosmarin som ger en härligt enkel och ren smak. Som tillbehör serverar vi pastan som har potatis som bas och i Italien kallas för Gnocchi, grillar lite grönsaker hela som vi skär och blandar med gnocchin samt lite god olivolja.

Ordet gnocchi betyder “bitar”, och kan komma från nocchio, kvisthål i trä, eller från nocca (knoge).

Ingredients

  • 10 - 15 st Kycklingklubbor
  • 1,5 dl Vatten
  • 2 msk Honung
  • 2 msk Vittvinsvinäger
  • 0,5 dl Rosmarin färsk (hackad)
  • 2 msk Tomatpuré
  • 500 gr Gnocchi
  • 1 st Rödpaprika
  • 1 st Rödlök
  • eventuellt någon mer grönsak på grillen 😉
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Tänd grillen för bra glöd och sätt på vatten till gnocchin.

Step 2

Blanda vatten, tomatpuré, honung och vinäger tillsammans med salt, svartpeppar samt rosmarinen

Step 3

Lägg i klubborna i marinaden och vänta på glöden,

Step 4

Grilla först grönsakerna och lägg dem på sidan medans du grillar kyckling klubborna som vänds ofta och penslas med marinaden tills den är slut.

Step 5

När klubborna börjar bli klara lägg dem åt sidan på grillen och lägg på locket, lägg gnocchin i vattnet och koka den enligt instruktionerna.

Step 6

Häll av vattnet från den färdiga gnocchin, skär grönsakerna i bitar och blanda i tillsammans med lite olivolja, svartpeppar och salt.

Step 7

Ta av kycklingen från grillen när den är färdig och servera med gnocchin som får några extra stänk olivolja på innan servering, smaklig måltid.

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
En av de fina sakerna med livet är att vi regelbundet måste avbryta det vi sysslar med och koncentrera oss på att äta.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: