Höstpigg tomatsoppa med en krämig osttopping

2016-01-21
  • Servings : 5 - 7
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

Lite då och då får jag en trevlig beställning på soppa av familjen, just denna beställning skulle passa in till ett gäng Mahjong spelare.

Resultatet vart en rejält höstinspirerad soppa som passar perfekt i förkylningstider med sina ingredienser, här hittar vi förutom tomatbasen, ingefära, vitlök, honung och lite andra trevliga saker som förgyller soppan.

Till soppan serverar vi även en smakrik och krämig osttopping, till rekommenderas även ett gott hembakat bröd eller liknande.

Ingredients

  • 800 gr Krossade tomater (av bra kvalité)
  • 2 liter vatten
  • 3 Vitlöksklyftor (pressade)
  • 5 - 7 cm Färsk ingefära (finriven)
  • 3 Grönsaksbuljongtärningar
  • 0,3 cm Piri piri eller lite mer röd chili
  • 3 msk Honung
  • 2 msk Vittvinvinäger
  • 2 msk Olivolja
  • 1/2 dl Färsk basilika (hackad)
  • Svart peppar
  • Salt
  • 125 gr fetaost
  • 1 dl riven ost
  • 1 dl gräddfil

Method

Step 1

Den här soppan gör vi väldigt enkelt genom att lägga de krossade tomaterna i stor kastrull tillsammans med vatten, ingefära, vitlök, buljongtärningarna, piri piri, honung, vinäger och olivoljan

Step 2

Koka upp allt och låt det puttra i minst 30 minuter, lägg i basilikan och smaka av med salt samt svart peppar.

Step 3

Puttra grytan sedan i ca 10 minuter till

Step 4

Medan grytan puttrar blandar man ihop osttoppingen, häll gräddfilen i en bunke och blanda i den rivna osten och smula i fetaosten.

Step 5

Servera sedan soppan med osttoppingen och lite bröd

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
-George Miller
%d bloggare gillar detta: