Husets egen Chil con Carne

2013-01-02
  • Servings : 10
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 50m
  • Ready In : 1:05 h

Chili con Carne är en riktig klassiker som det finns massor av roliga varianter på, personligen tycker jag att många gör den lite för söt.

Här är mitt ”vardags” recept på chili där jag använder köttfärs och inte helt kött, lite av hemligheten ligger i att det ska koka en stund och bli mustigt.

Ingredients

  • 1 kg Köttfärs
  • 1 st Gul lök (hackad lite grovt)
  • 3 st Vitlöksklyftor (hackad)
  • Röd chili efter smak (hackad)
  • 1 brk Vita bönor i tomatsås
  • 1 brk Svarta bönor
  • 5 dl Vatten
  • 20 ml Tomatpuré
  • 4 st Tomater (tärnade)
  • Svartpeppar
  • Spiskummin
  • Koriander torkad
  • Rapsolja
  • Servera gärna med ris och lite bröd

Method

Step 1

Fräs köttfärsen i lite olja den ska få lite färg innan man tillsätter chili samt vit och gul löken

Step 2

Lägg i tomatpurén och tomater krydda med salt, spiskummin, koriander samt peppar, slå sedan på vattnet och låt det puttra ihop i ca 25 - 30 minuter. Börja koka ris o du vill servera det till

Step 3

När chilin kokat ihop slår man på vita och svarta bönorna, låt det koka upp och smaka sedan av ordentligt

Step 4

Lägg upp och servera din läckra chili med dina tillbehör

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: