Husets energy bars

2012-08-12
  • Yield : 1 plåt
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 60m

En läcker energy bar som gör att man får snabb extra energi som håller lite längre, den är även helt utan konstiga tillsatser och e-nummer som stjälper mer än hjälper..

Var inte rädd att ta bort och lägga till i receptet det finns säkert mycket spännande att lägga i, låt smaklökarna styra och använd bara sådant som du tycker om.

Ingredients

  • 5st Äggvitor
  • 200gram Mandel grovhackad
  • 100gram Cashewnötter grovhackade
  • 200gram Hasselnötter grovhackade
  • 50gram Pumpakärnor
  • 50gram Solroskärnor
  • 70gram torkade Blåbär
  • 150gram torkade Tranbär
  • 250gram torkade Aprikoser hackade

Method

Step 1

Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och sätt ugnen på 250°

Step 2

Blanda samtliga nötter, frön, kärnor och frukt i en bunke

Step 3

Vispa äggvitan ganska hårt

Step 4

Vänd i äggvitan i bunken

Step 5

Lägg upp allt på plåten och tryck ut så att det blir ett jämnt lager över hela plåten.

Step 6

Ställ in i ugnen i ca 10 - 15minuter

Step 7

Ta ut när allt fått en fin rostad färg, lägg upp kakan på en skärbräda och dela innan den stelnar

Step 8

Låt barsen kallna och stelna.. ät och få energi

Print Friendly
Related Recipes:
  • Läckert varm bulgursallad med fetaost, avocado, paprika, zucchini och en hint bacon

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

  • Grönsaksbiffar med ingefärsspetsad tomatsås, sesamrostad majs och mathavre med grönt

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Veggienuggets, sötsur tomatconcassé med basilika och paprika bulgur

Comments (2)

  1. posted by Göran on 13 oktober, 2012

    Intressant recept – om jag testar det fler gånger så kommer jag nog att byta ut hasselnötterna mot mer mandel och cashewnötter och ersätta de torkade aprikoserna mot till exempel russin. Dessutom så hade jag kanske inte haft allt fullt så grovhackat eftersom det inte håller ihop så bra som jag hade velat i kanterna.

      Svara
    • posted by Patric on 14 oktober, 2012

      Härligt Göran! Roligt att du hittar din variant på mitt recept 🙂

        Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Korv är en gudomlig rätt, ty bara Gud vet vad det är i den.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: