Husets jordgubbsmarmelad

2012-09-02
  • Yield : 1 sats
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 60m
  • Ready In : 1:20 h

När det såldes jordgubbar till bra pris tidigare passade vi på att köpa ett helt gäng, dessa gjordes iordning och lades i frysen för att tas om hand om senare.

Senare var idag och vi gjorde en laddning med härlig jordgubbsmarmelad till helgfrukostarna, vi gör som vanligt och har lite mindre socker i för att passa oss bättre.

Ingredients

  • 5 kg jordgubbar (sköljda och delade)
  • 1 Påse röd melantin
  • 1750 gram Strösocker

Method

Step 1

Lägg alla jordgubbarna i en rymlig kastrull

Step 2

Sätt dom på medelvärme och låt dom sakta koka upp under lock

Step 3

Häll i det mesta av sockret men inte allt, fortsätt att låta det koka ihop och sockret smälta

Step 4

När sockret smält blanda det resterande sockret med melantinet, rör ner det i jordgubbarna och låt det koka i två minuter till... skumma under tiden

Step 5

Värm rena glasburkar i ugnen på 100 och häll i marmelade, sätt på locket på en gång Och förvara svalt när dom svalnat.

Print Friendly
Recipe Type: , Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Aptiten är verkligen otacksam. Ju mer du gör för att tillfredsställa aptiten, desto fortare överger den dig.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: