Husets jordgubbsmarmelad

2012-09-02
  • Yield : 1 sats
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 60m
  • Ready In : 1:20 h

När det såldes jordgubbar till bra pris tidigare passade vi på att köpa ett helt gäng, dessa gjordes iordning och lades i frysen för att tas om hand om senare.

Senare var idag och vi gjorde en laddning med härlig jordgubbsmarmelad till helgfrukostarna, vi gör som vanligt och har lite mindre socker i för att passa oss bättre.

Ingredients

  • 5 kg jordgubbar (sköljda och delade)
  • 1 Påse röd melantin
  • 1750 gram Strösocker

Method

Step 1

Lägg alla jordgubbarna i en rymlig kastrull

Step 2

Sätt dom på medelvärme och låt dom sakta koka upp under lock

Step 3

Häll i det mesta av sockret men inte allt, fortsätt att låta det koka ihop och sockret smälta

Step 4

När sockret smält blanda det resterande sockret med melantinet, rör ner det i jordgubbarna och låt det koka i två minuter till... skumma under tiden

Step 5

Värm rena glasburkar i ugnen på 100 och häll i marmelade, sätt på locket på en gång Och förvara svalt när dom svalnat.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
På fastande mage är alla onda ting dubbelt så onda.
-Christoph Martin Wieland
%d bloggare gillar detta: