Husets köttfärsröra med färsk paprika och tomat på spröd smördegsbotten

2015-04-08
  • Servings : 4
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 25m
  • Ready In : 45m

En pajliknande vardagsrätt med en enkel och smakrik köttfärsröra med färsk grön paprika tillsammans med tomat, som ligger på en frasig och läcker smördegsbotten som ramar in rätten perfekt.

Ingredients

  • 500 gr Nötfärs
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 1 st Grön paprika (tärnad)
  • 3 st Tomater (hackad)
  • 1 st Tomat (i tunna halvmånar)
  • 0,5 dl Pesto Rosso
  • 0,5 dl Chilisauce
  • 0,5 dl Färsk gräslök (hackad)
  • Svart peppar
  • Salt
  • Rapsolja
  • 1 st Rulle färsk smördeg
  • 1 dl Riven parmesanost

Method

Step 1

Sätt ugnen på 225°

Step 2

Värm en stekpanna med olja i och när den är varm lägg i nötfärsen och löken, stek tills färsen är klar.

Step 3

Lägg i hackad tomat, paprika, pesto rosso, chilisauce, låt det puttra i några minuter och smaka av med salt och svart peppar

Step 4

Avsluta med att ha i gräslöken och ta av pannan från värmen.

Step 5

Olja en ugnsform ordentligt och lägg i smördegen, ta av kantera som sticker upp och tryck fast dem där det inte finns smördeg i formen

Step 6

Ha i färsen och lägg tomat halvmånarna på, avsluta med parmesanosten och ställ in i ugnen i ca 20 - 25 minuter tills den har fått färg på toppen.

Step 7

Nu är det bara att servera den med en läcker sallad.. smaklig måltid

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
-Carl Hammarén
%d bloggare gillar detta: