Husets Pesto

2012-06-10

Pesto kommer av italienskans pesto som betyder stött, krossad, nertrampad och är en med ursprung i norra Italien. Pesto ska egentligen som namnet antyder, stötas i mortel men i mitt recept är jag lite omildare och mixar den.

Dom ursprungliga ingredienserna är riven pecorino, vitlök, basilika, pinjenötter och olivolja, precis som i mitt recept inga konstigheter alltså och peston kan göras fast till konsistensen eller mer flytande med oljan.

Ingredients

  • o,5 dl pinjenötter
  • o,5 dl riven Parmesan/Pecorino
  • 3st Vitlöksklyftor
  • Rejäl knippe basilika
  • 0,5 dl Olivolja

Method

Step 1

Mixa osten med pinjenötter

Step 2

Fort sätt mixa med vitlöken och basilika

Step 3

Avsluta med att mixa med oljan.. smaka av

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Krämig vindoftande risotto med tomat, lök, prästost och rostad blomkål

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
-Carl Hammarén
%d bloggare gillar detta: