Husets Pizzasallad

2012-11-18
  • Yield : 1 sats
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 60m
  • Ready In : 1:15 h

Pizzasallad är något som låter väldigt Italiensk men i princip bara görs i norden, trots det finns det hur många recept och varianter på salladen som helst men här är det bästa.

De flesta har aldrig gjort den själv utan nöjer sig med att köpa den på sin pizzeria, men  en pizzasallad är väldigt enkel att göra, det som krävs är lite planering eftersom man vill att den ska dra lite för att smaka som bäst så följ det här receptet och du kommer att bli nöjder.

Ingredients

  • 500 gr Vitkål (utan kärna och finstrimlad)
  • 1/2 st Röd paprika (finstrimlad)
  • 1 dl Vatten
  • 2 msk Ättiksprit
  • 1 msk Strösocker
  • 1 msk Rapsolja
  • Svart peppar
  • Salt
  • Italiensk salladskrydda

Method

Step 1

Blanda vatten, ättiksprit, socker, olja, salt, peppar och salladskrydda ordentligt i botten på en skål

Step 2

lägg i vitkålen och jobba den lite mjuk med händerna samt blanda den med dressingen i skålen

Step 3

Blanda i paprikan och smaka av

Step 4

Låt sedan allt dra i minst 60 minuter men gärna längre, sma

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
En oliv har lika lite på en levermousse att göra som en politiker i paradiset.
-Henrik Oldenburg
%d bloggare gillar detta: