Husets pizzasås

2012-06-20
  • Yield : 1 sats
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 30m

En enkel och smakrik pizzasås som man kan ge lite mer smak med vitlök, chili, eller något annat spännande, den passar även kanon som en bassås i pastarätter.

Ingredients

  • 500 gr passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk malen svartpeppar
  • 1 nypa strösocker
  • 1 tsk torkade pizzakyddor

Method

Step 1

Häll de passerade tomaterna i en kastrull och koka upp.

Step 2

Krydda med tomatpuré, salt, peppar, socker och örtkryddor.

Step 3

Låt såsen koka ihop i 10 minuter, rör om då och då och låt den sedan svalna lite

Step 4

Bre ett lager tomatfyllning på den utkavlade pizzadegen.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Krämig vindoftande risotto med tomat, lök, prästost och rostad blomkål

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
De som föräter sig eller dricker sig fulla, har förstånd varken på att dricka eller äta.
-Jean Anthelme Brillat-Savarin
%d bloggare gillar detta: