Husets rabarberpaj med havregryn

2012-05-18

Idag så på dotterns inrådan så serverade vi dessert efter middagen, rabarber som vuxit sig stor i trädgården plockades för att bli en härlig paj. Här är det enkla receptet som är med lite mindre socker, och vill man ha sötare så får man ha i lite mer socker. Vi serverade pajen med lite god vaniljglas, men man serverar lika gärna med lite vaniljsås eller kanske en hallonsås.

Husets rabarberpaj med havregryn

Smuldeg:
– 125 g smält smör
– 1 3/4 dl havregryn
– 1 1/2 dl vetemjöl
– 1/2 dl socker

Fyllning:
– 5-6 skivade rabarberstjälkar är den grov kan den behövas skalas
– 30ml socker
– 1 msk potatismjöl

1. Värm ugnen till 225 grader. Rör ner de torra i ingredienserna till smuldegen i det smälta smöret.
2. Bred på ett ugnssäkert fat ut de skivade rabarberstjälkarna blandade med socker och potatismjöl.
3. Fördela smuldegen ovanpå rabarbern.
4. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Efter en god middag kan man klara allt, till och med sin familj.
-Oscar Wilde
%d bloggare gillar detta: