Husets rabarberpaj med havregryn

2012-05-18

Idag så på dotterns inrådan så serverade vi dessert efter middagen, rabarber som vuxit sig stor i trädgården plockades för att bli en härlig paj. Här är det enkla receptet som är med lite mindre socker, och vill man ha sötare så får man ha i lite mer socker. Vi serverade pajen med lite god vaniljglas, men man serverar lika gärna med lite vaniljsås eller kanske en hallonsås.

Husets rabarberpaj med havregryn

Smuldeg:
– 125 g smält smör
– 1 3/4 dl havregryn
– 1 1/2 dl vetemjöl
– 1/2 dl socker

Fyllning:
– 5-6 skivade rabarberstjälkar är den grov kan den behövas skalas
– 30ml socker
– 1 msk potatismjöl

1. Värm ugnen till 225 grader. Rör ner de torra i ingredienserna till smuldegen i det smälta smöret.
2. Bred på ett ugnssäkert fat ut de skivade rabarberstjälkarna blandade med socker och potatismjöl.
3. Fördela smuldegen ovanpå rabarbern.
4. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Korv är en gudomlig rätt, ty bara Gud vet vad det är i den.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: