Husets tomatsalsa

2012-07-13
Plötsligt så får den goda korven sällskap av härlig färg och smak
  • Yield : 1 sats
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

Vill du ha en tomatsalsa som passar det mesta är receptet här, om det är så att du vill ha den starkare är det bara att ha i en starkare chili eller lite mera.

Ingredients

  • 7st Tomater (fint tärnade)
  • 1st Gul lök (fint hackad)
  • 3st Vitlöksklyftor (pressad)
  • Några cm Rödchili (efter smak och fint hackad)
  • 8ml Vittvinsvinäger
  • 10ml flytande Honung
  • Salt
  • Svart peppar
  • 7dl Vatten
  • 2 gr Maizena

Method

Step 1

Lägg i tomat, lök, chili och vatten i en kastrull

Step 2

Sätt den på en platta och låt den puttra tills den är ca 4dl kvar i grytan

Step 3

Lägg i vinäger, honung, salt och svart peppar, koka 5 minuter till

Step 4

Blanda maizenan med lite vatten, häll i grytan och låt det få rätt konsistens

Step 5

Smaka av och servera.. Den här går kanon att äta kall och fungerar som en alround sås att ha i kylskåpet

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat.
-Hippokrates
%d bloggare gillar detta: