Husets tomatsalsa

2012-07-13
Plötsligt så får den goda korven sällskap av härlig färg och smak
  • Yield : 1 sats
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

Vill du ha en tomatsalsa som passar det mesta är receptet här, om det är så att du vill ha den starkare är det bara att ha i en starkare chili eller lite mera.

Ingredients

  • 7st Tomater (fint tärnade)
  • 1st Gul lök (fint hackad)
  • 3st Vitlöksklyftor (pressad)
  • Några cm Rödchili (efter smak och fint hackad)
  • 8ml Vittvinsvinäger
  • 10ml flytande Honung
  • Salt
  • Svart peppar
  • 7dl Vatten
  • 2 gr Maizena

Method

Step 1

Lägg i tomat, lök, chili och vatten i en kastrull

Step 2

Sätt den på en platta och låt den puttra tills den är ca 4dl kvar i grytan

Step 3

Lägg i vinäger, honung, salt och svart peppar, koka 5 minuter till

Step 4

Blanda maizenan med lite vatten, häll i grytan och låt det få rätt konsistens

Step 5

Smaka av och servera.. Den här går kanon att äta kall och fungerar som en alround sås att ha i kylskåpet

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
-Carl Hammarén
%d bloggare gillar detta: