Husets trevliga prästostbakade falukorv

2012-12-11
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 35m
  • Ready In : 50m

Ugnsbakad falukorv är ingen nyhet utan det finns massor av trevliga recept på sådana, givetvis så har jag ett så här är en variant som jag testade idag vilken jag och de hemma vart nöjda med resultatet på.

Ingredients

  • 1 st Falukorvsring (delad på mitten längs med)
  • 1 st Gul lök (Tärnad)
  • 1 st Tomat (Tärnad)
  • 1 st Grön paprika (tärnad)
  • 1 dl Bostongurka eller liknande
  • Prästost eller er frukost ost
  • Rapsolja

Method

Step 1

Lägg falukorven med runda sidan neråt, i en ugnsform med lite olja i botten.

Step 2

Lägg grönsakerna på och runt korven, sedan så sprid ut bostongurkan på korven och täck hela korven med osten

Step 3

Servera korven med pasta, kokt potatis eller potatismos

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: