Husets vindoftande tomat- fänkålsconcasse med salciccia och tagliatelle

2015-03-26
  • Servings : 5
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

Ett recept som fick sin start i kyldisken för varor med kort datum i min lokala affär, jag som är svag för smakrika korvar hittade en härligt Italiensk salciccia. Utfrån den växde en läcker concasse med tomat, fänkål, lök, vitök och en skvätt vitt vin fram, som serveras med en färsk tagliatelle.

Concassé, franska concasser, ”krossa eller mala”, är en matlagningsterm som betyder att grovhacka alla ingredienser, oftast grönsaker.

Ingredients

  • 500 gr Färsk tagliatelle
  • 500 gr Färsk salciccia (slanta)
  • 1 brk Krossade tomater av bra kvalitet
  • 1 st gul lök (hackad)
  • 1 st Vitlök solo (hackad)
  • 2 msk Tomatpuré
  • 100 gr Fänkål (fint strimlad)
  • 2 dl Vitt vin
  • 10 st Mini paprikor
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Sätt på pastavatten enligt instruktioner till pastan

Step 2

Stek salciccian så den blir klar och lägg upp dem i en skål

Step 3

Värm en kastrull med lite olja, lägg i lök & vitlöken som ska fräsas mjuka, klicka sedan i tomatpurén och fräs lite till.

Step 4

Slå på vinet och den krossade tomaten, koka upp allt och lägg i fänkålen, låt det sedan puttra i 5 minuter.

Step 5

Lägg i pastan i pasta vattnet och mini paprikan med salccian i den puttrande grytan

Step 6

Smaka av grytan med salt och svartpeppar

Step 7

När pastan är klar lägg upp allt snyggt och använd gärna "fänkålsdillen" att garnera med

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Konversation är den största naturliga fienden till god mat och gott vin.
-Alfred Hitchkock
%d bloggare gillar detta: