Indonesisk nasi goreng med strimlad biff och chili

2012-08-07
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 40m

Ingredients

  • 4dl Långkorningt ris
  • 300 gram Vitkål (strimlat)
  • 400 gram Lövbiff (strimlad)
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 2 st Röda paprikor (strimlad)
  • 1/2 - 1st Röd chili (hackad)
  • 30ml Farinsocker
  • 20 ml Vittvinsvinäger
  • Curry
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Olja
  • Svart peppar

Method

Step 1

Koka riset enligt anvisningarna och häll av vattnet

Step 2

Stek köttet i olja och krydda dem med curry

Step 3

När köttet börjar bli klart lägg i vitkålen, chilin och löken samt lite mer olja

Step 4

När vitkålen börjar mjukna är det dags att lägga i paprikan som får gå med lite

Step 5

Lägg i vinäger, farinsocker, salt, paprikapulver och peppar, vänd runt försiktigt och häll sedan i riset och fräs med lite

Step 6

Smaka av och krydda mer om det behovs.. servera

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: