Indonesisk nasi goreng med strimlad biff och chili

2012-08-07
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 15m
  • Ready In : 40m

Ingredients

  • 4dl Långkorningt ris
  • 300 gram Vitkål (strimlat)
  • 400 gram Lövbiff (strimlad)
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 2 st Röda paprikor (strimlad)
  • 1/2 - 1st Röd chili (hackad)
  • 30ml Farinsocker
  • 20 ml Vittvinsvinäger
  • Curry
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Olja
  • Svart peppar

Method

Step 1

Koka riset enligt anvisningarna och häll av vattnet

Step 2

Stek köttet i olja och krydda dem med curry

Step 3

När köttet börjar bli klart lägg i vitkålen, chilin och löken samt lite mer olja

Step 4

När vitkålen börjar mjukna är det dags att lägga i paprikan som får gå med lite

Step 5

Lägg i vinäger, farinsocker, salt, paprikapulver och peppar, vänd runt försiktigt och häll sedan i riset och fräs med lite

Step 6

Smaka av och krydda mer om det behovs.. servera

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Korvgubbes problembarn: vurstingar.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: