Inspiration från mellanöstern med lax på härligt smakrik bulgur

2015-04-09
  • Servings : 5
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

Idag så hämtar vi inspiration från det köket i mellanöstern som har massor av spännande smaker, här har vi använt lax och bulgur som grund men med lite kökstrolleri tar oss till en helt ny världsdel.

Ingredients

  • 3 dl Bulgur
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 1 st Vitlök (pressad)
  • 2 st Tomater (hackade)
  • 3 msk Olivolja
  • 2 krm Mynta
  • 2 cm Röd chili (hackad)
  • 2 msk Limejuice
  • 2 dl Aprikoser (strimlade)
  • 2 dl Kalamata oliver
  • 2 dl Yoghurt
  • 400 gr Laxfilé (i tärningar 2cm x 2cm)
  • Citronpeppar
  • Jalapeneo inlagd skivad
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Börja med att koka bulguren enligt instruktioner på paketet

Step 2

Blanda ihop olivolja, chili, mynta, pressad vitlök och limejuicen i en större bunke, smaka av med salt och svartpeppar.

Step 3

Blanda sedan i tomaterna, aprikoser och löken, låt det sedan dra medans bulguren blir färdig.

Step 4

Vänd laxen i olja, salt och citronpeppar, lägg den sedan i en rejält varm panna och låt den få färg snabbt, ta sedan bort den från värmen

Step 5

När bulguren är klar blanda ner den i bunken med tomaten och löken, lägg i oliverna och vänd allt försiktigt och smaka av med salt och svartpeppar.

Step 6

Lägg upp bulguren på ett snyggt fat och lägg laxen ovanpå, servera med yoghurten och den skivade jalapeneosen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
No one is born a great cook, one learns by doing.
-Julia Child
%d bloggare gillar detta: