Italienska karrekotletter med tomat och mozzarella

2012-10-23
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 35m
  • Ready In : 55m

Idag så hittade jag trevliga Svenska karrékotletter med ben till bra pris i affären, dessa försteker jag lätt och placerar härlig mozzarella, tomat och lite basilika på.

Sedan så gratinerar jag dem i ugnen med trevlig höstpotatis som doftar härlig vitlök och rosmarin, en smidig middag som passar en vardag såväl som en trevlig helgmiddag.

Ingredients

  • 6 st Karre kotletter
  • 3 st tomater (skivade)
  • 250 g mozzarella (skivad)
  • Färsk basilika
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja
  • Balsamvinäger
  • 800 gr Potatis (i bitar)
  • 200 gr Morötter (i bitar)
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • Rosmarin
  • Salt

Method

Step 1

Lägg potatis, morötter och vitlöken på en plåt med lite olja, rosmarin och salt, ställ den i ugnen på 220° i ca 30 minuter

Step 2

Förstek karrén lätt med salt samt peppar och lägg den i en ugnsform,

Step 3

Varva tomat och mozarella samt några basilika blad på varje kotlett, ringla olja samt balsamvinäger och strö flingsalt på allt

Step 4

Ställ det i ugnen under potatisen i ca 20 minuter

Step 5

Ta ut ur ugnen när potatisen och köttet är färdigt, servera med skyn som blivit runt köttet och med några varv svartpeppar över...

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
-Amy Winehouse
%d bloggare gillar detta: