Italienska karrekotletter med tomat och mozzarella

2012-10-23
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 35m
  • Ready In : 55m

Idag så hittade jag trevliga Svenska karrékotletter med ben till bra pris i affären, dessa försteker jag lätt och placerar härlig mozzarella, tomat och lite basilika på.

Sedan så gratinerar jag dem i ugnen med trevlig höstpotatis som doftar härlig vitlök och rosmarin, en smidig middag som passar en vardag såväl som en trevlig helgmiddag.

Ingredients

  • 6 st Karre kotletter
  • 3 st tomater (skivade)
  • 250 g mozzarella (skivad)
  • Färsk basilika
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • Rapsolja
  • Balsamvinäger
  • 800 gr Potatis (i bitar)
  • 200 gr Morötter (i bitar)
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • Rosmarin
  • Salt

Method

Step 1

Lägg potatis, morötter och vitlöken på en plåt med lite olja, rosmarin och salt, ställ den i ugnen på 220° i ca 30 minuter

Step 2

Förstek karrén lätt med salt samt peppar och lägg den i en ugnsform,

Step 3

Varva tomat och mozarella samt några basilika blad på varje kotlett, ringla olja samt balsamvinäger och strö flingsalt på allt

Step 4

Ställ det i ugnen under potatisen i ca 20 minuter

Step 5

Ta ut ur ugnen när potatisen och köttet är färdigt, servera med skyn som blivit runt köttet och med några varv svartpeppar över...

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Ett glatt leende gör varje måltid till en fest.
-A P Herbert
%d bloggare gillar detta: