Jägergravad lax med len senap och körvelsås

2014-12-23
  • Yield : 1 laxsida
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 24:00 h
  • Ready In : 24:50 h

Jäger är en dryck med väldigt speciell smak som många förknippar med kallt väder, här använder vi den att smaksätta laxen när den gravas och till den serverar vi en enkel och trevlig sås med bla senap och körvel i.

Ingredients

  • 1 st Laxsida med skinn, trimmad & urbenad
  • 6 cl Jägermeister
  • 0,5 dl Salt
  • 0,5 dl Socker
  • Vitpeppar
  • 3 dl Yoghurt
  • 2 msk Senap
  • 2 msk Färsk hackad körvel
  • 1 msk Flytande honung

Method

Step 1

Blanda salt, socker och peppar

Step 2

Gnid in saltblandning på laxfilén och lägg resten av blandningen i botten på en form, häll i jägermeistern och lägg i laxfilén med skinnsidan nedåt.

Step 3

Sätt på plastfolie och lägg gärna en tyngd på laxen, ställ i kylen och låt dra i minst 1 dygn men den kan med fördel stå i två dygn.

Step 4

Lagom till att det är dags att skiva upp laxen blandar du såsen, genom att blanda yoghurt, körvel, honung och senap, smaka av med salt och vitpeppar

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Comments (2)

  1. posted by Bo Hartzell on 1 september, 2015

    Du menar väl 6 cl Jägermeister

      Svara
    • posted by Patric on 1 september, 2015

      Helt rätt Bo, tackar jag har justerat det direkt.

        Svara

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
En av de fina sakerna med livet är att vi regelbundet måste avbryta det vi sysslar med och koncentrera oss på att äta.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: