Kall fisksås med rom och gräslök

2013-03-30
  • Servings : 6 - 8
  • Prep Time : 5m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 15m

Här är en enkel och klassisk sås som passar till laxen, spättan eller någon annan god fisk, den mår gott av att göras en stund innan så att den får dra lite innan man äter den.

Ingredients

  • 4 dl Creme fraiche
  • 15 ml Citron juice
  • 0,8 dl Gräslök (klippt)
  • 160 gr Fiskrom av din favorit sort
  • Salt
  • Pepper

Method

Step 1

Blanda försiktigt ihop rom (spara lite att garnera med), citron juice, gräslök

Step 2

Smaka av med salt och peppar, ställ in i kylen tills det ska serveras. Lägg lite rom på toppen vid serveringen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
-Italiensk ordspråk
%d bloggare gillar detta: