Karibisk köttfärssås med kokos och äpple

2014-02-05
  • Servings : 6
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 35m
  • Ready In : 45m

Ett allternativ till den klassiska köttfärssåsen om man vill ha något nytt i veckan, här hittar man en massa härliga smaker som för tankarna till Karibien.

Till rätten kan man välja att servera ris eller pasta lite efter vad man är sugen på..

Ingredients

  • 800 gr Nötfärs
  • 1 st Gul lök (tärnad)
  • 4 st Morötter (slantad)
  • 1 st Äpple (tärnat)
  • 1 st Grön paprika (strimlad)
  • Rapsolja
  • 1 msk Curry pasta
  • 1 dl Kokos
  • 2 dl Rött vin
  • 2 msk Muskavado socker
  • 1 dl Chili sås
  • 5 dl Vatten
  • 15 ml maizena
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Fräs färsen i lite olja, när den fått färg lägg i lök och morötter och låt det fräsa lite, salta och peppra efter smak

Step 2

Slå på vinet, curry, äpple, kokos och socker, vänd runt lite och slå på vattnet

Step 3

Häll i chili såsen och låt allt puttra i ca 10 minuter, red sedan av med maizena utrört i lite vatten och koka upp

Step 4

Lägg i paprikan och smaka av med salt och peppar, strö på kokos och servera med pasta eller ris

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
-Amy Winehouse
%d bloggare gillar detta: