Klassiskt Italienskt på svenska med gyllene kantareller, bacon och västerbotten ost

2015-08-26
  • Servings : 5
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 30m

Till hösten hör våra härliga gyllene kantareller som plockas lite överallt i vårt avlånga land, här är en klassisk Italiensk rätt med sin enkelhet som förgylls med det svenskaste råvarorna.

Ingredients

  • 500 gr Pasta
  • 250 gr Kantareller (rensade & tvättade)
  • 1 st liten Rödlök (hackad)
  • 2 kvistar Rosmarin
  • Smör
  • 140 gr Bacon (tärnat)
  • Svartpeppar
  • 80 gr Västerbottenost (riven)
  • salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Sätt på rikligt saltat pasta vatten

Step 2

Låt kantarellerna gärna vara hela om de inte är väldigt stora, jag tycker att det är trevligt när man ser att det är kantareller. Värm upp en panna och lägg i kantarellerna vänd och stek dem tills all vätska är ute ur kantarellerna och pannan börjar bli torr.

Step 3

Lägg i en rejäl smörklick med kantarellerna tillsammans med bacon, löken och rosmarinkvistarna, stek kantarellerna tills de får en gyllene stekyta, ställ dem lite åt sidan och håll värmen.

Step 4

Lägg i pastan i vattnet och koka den enligt anvisningarna på förpackningen

Step 5

När pastan är klar häll av vattnet och vänd försiktigt i salt och svartpeppar

Step 6

Ta ur rosmarinen ur kantarellerna och vänd i dem försiktigt i pastan tillsammans med Västerbotten osten, smaka av och servera sedan rykande varmt.

Print Friendly
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

  • Läckert varm bulgursallad med fetaost, avocado, paprika, zucchini och en hint bacon

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

  • Grönsaksbiffar med ingefärsspetsad tomatsås, sesamrostad majs och mathavre med grönt

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
-Amy Winehouse
%d bloggare gillar detta: