Klyftpotatis

2012-01-03
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

Klassisk potatis som klyftas och sedan steks i ugnen, enkelt och gott som passar till många rätter som tillbehör.

Ingredients

  • 900 gr Potatis (i klyftor)
  • Olja
  • Salt
  • Svart peppar

Method

Step 1

Lägg potatisen på en plåt med lite olja i botten, och ställ i varm ugn på 225° i ca 25 minuter

Step 2

Ta ut och vänd potatisen efter halva tiden, när potatisen fått färg och är klar ta ut den ur ugnen

Step 3

Salta, peppra och vänd i lite olja .. servera

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
-George Miller
%d bloggare gillar detta: