Korvgryta med trattkantareller och äpple serverat med ugnsrostad rättika och potatis

2013-01-23
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 60m

Efter helgens avfrostning av frysen så hittade jag lite trevliga trattkantareller som fick träffa falukorven i en gryta, till det så serverade jag ugnsrostad rättika och potatis samt lite lök.

En trevlig vinterrätt där trattkantarellerna får lite hjälp av äpple och rosmarin i grytan, rättikan som man ofta äter kall passar också kanon som rostad med potatisen och lite lök.

Ingredients

  • 800 gr Falukorv (i halvmånar)
  • 100 gr Trattkantareller (förvällda)
  • 1 st Rött äpple (i tärningar)
  • 3 dl Creme fraiche
  • 15 ml Kalvfond
  • Rosmarin
  • Salt
  • Svart peppar
  • 600 gr Potatis (tvättad i bitar)
  • 300 gr Rättika (skalad i bitar)
  • 1 st Gul lök (i bitar)
  • Rapsolja

Method

Step 1

Sätt på ugnen på 225° och lägg potatis, rättika samt löken på en plåt, ställ in den i ugnen i ca 35 - 45 minuter

Step 2

Stek falukorven ordentligt i en panna, när den fått färg lägg i trattkantarellerna och äpplena i pannan och låt det bli varmt

Step 3

Häll i creme fraiche och fonden med rosmarin och låt det koka upp, smaka av med salt samt svartpeppar

Step 4

Ta ut rotsakerna och häll på lite olja samt salt, vänd allt försiktigt och servera med falukorven..

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
En oliv har lika lite på en levermousse att göra som en politiker i paradiset.
-Henrik Oldenburg
%d bloggare gillar detta: