Korvgryta med trattkantareller och äpple serverat med ugnsrostad rättika och potatis

2013-01-23
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 60m

Efter helgens avfrostning av frysen så hittade jag lite trevliga trattkantareller som fick träffa falukorven i en gryta, till det så serverade jag ugnsrostad rättika och potatis samt lite lök.

En trevlig vinterrätt där trattkantarellerna får lite hjälp av äpple och rosmarin i grytan, rättikan som man ofta äter kall passar också kanon som rostad med potatisen och lite lök.

Ingredients

  • 800 gr Falukorv (i halvmånar)
  • 100 gr Trattkantareller (förvällda)
  • 1 st Rött äpple (i tärningar)
  • 3 dl Creme fraiche
  • 15 ml Kalvfond
  • Rosmarin
  • Salt
  • Svart peppar
  • 600 gr Potatis (tvättad i bitar)
  • 300 gr Rättika (skalad i bitar)
  • 1 st Gul lök (i bitar)
  • Rapsolja

Method

Step 1

Sätt på ugnen på 225° och lägg potatis, rättika samt löken på en plåt, ställ in den i ugnen i ca 35 - 45 minuter

Step 2

Stek falukorven ordentligt i en panna, när den fått färg lägg i trattkantarellerna och äpplena i pannan och låt det bli varmt

Step 3

Häll i creme fraiche och fonden med rosmarin och låt det koka upp, smaka av med salt samt svartpeppar

Step 4

Ta ut rotsakerna och häll på lite olja samt salt, vänd allt försiktigt och servera med falukorven..

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Korv är en gudomlig rätt, ty bara Gud vet vad det är i den.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: