Krämig fetteuccine med ädelost och vårinspirerad chorizo

2012-05-09
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 35m

Regn och rusk gör att våren kom av sig lite idag, så dagens middag får bli en lite hetare vårinspirerad pasta. Idag så använder jag lite andra former i maten för att göra den lite trevlig, som korven som inte slantas utan blir stänger, hela lite större cocktailtomater, broccoli buketter och hela paprikaringar av långsmal snack paprika.

Till detta serverar jag en färsk fettuccine som jag toppar med en skvätt grädde och smälter lite ädelost i, en läcker pasta rätt som är lite vårig men med den hetare korven ändå passar in i rusket..

Vårinspirerad chorizo

– 350gram Chorizo dela på mitten och sedan längs med och avsluta med att göra stänger
– 1st Broccoli huvud gör mindre buketter
– 1st Snack Paprika ta bort kärnhus och skiva
– 12st Större Cocktailtomater
– Färsk basilika
– Olja

1. Stek först broccolin i olja så att den börjar mjuknar, lägg sedan i korven och låt den steka så att den får färg.
2. Lägg i paprikan och tomaterna vänd allt försiktigt så att det håller sig helt
3. När allt börjar bli mjukt och har färg lägg i 6st lite större basilika blad

Krämig fettuccine med ädelost

– 2pkt färsk fettuccine (bandpasta) gärna en vanlig och en grön med spenat
– 140gram Ädelost
– 1dl Grädde
– Salt
– Olja
– Svart peppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna med salt och olja
2. Häll av vattnet och ställ kastrullen på plattan avstängd
3. Häll i grädden och smula i 2/3 av ädelosten
4. Smaka av med svart peppar och salt
5. Lägg upp och strö resten av ädelosten ovanpå

Roligt att veta: Fettuccine som fritt översatt betyder små band på italienska är en populär pasta det Romerska köket

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Den förste som åt ostron var en modig man.
-Jonathan Swift
%d bloggare gillar detta: