Krämig fettuccine med fetaost och soltorkad tomat

2012-12-06
  • Servings : 6
  • Prep Time : 5m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 15m

Ibland är inte tiden riktigt med på ens sida och man behöver fixa maten lite fort, här är ett sådant recept som är enkelt, snabbt och riktigt gott.

Här är riktig Italiensk snabbmat med pasta som ligger i en krämig sås med soltorkade tomater och fetaost, jag använder färskpasta som kokar på några minuter vilket gör att du lagat klart detta lika fort som pastan blir klar nästan.

Ingredients

  • 800 - 1000 gr Fettuccine färsk
  • 3 dl Grädde
  • 1,5 dl Chilisauce
  • 150 gr Fetaost
  • 100 gr Soltorkade tomater i olja (strimlad)
  • 1 st Gul lök (finhackad)
  • Svart peppar
  • Salt

Method

Step 1

Sätt på rikligt med saltat pastavattnet, det ska smaka som havsvatten..

Step 2

Blanda grädden med chilisaucen i en bunke, smula i fetaosten, tomaterna och den hackade löken och blanda ordentligt

Step 3

Smaka av med salt och peppar

Step 4

Häll i pastan i det kokande vattnet och när pastan är nästan klar, häll av vattnet och slå såsen på pastan.

Step 5

Ställ tillbaka kastrullen på eftervärmen på plattan och låt det bli varmt, smaka av med svart peppar och salt och servera med en trevlig sallad till.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
På fastande mage är alla onda ting dubbelt så onda.
-Christoph Martin Wieland
%d bloggare gillar detta: