Krämig potatis och broccolisoppa med fetaost och små plommontomater

2014-11-02
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 25m
  • Ready In : 40m

Soppa är väldigt gott och inte alls så svårt som många tror, här är en läcker variant med potatis och broccoli samt lite tillbehör. Servera gärna lite gott hårt bröd till med en smarrig ost på, soppan går utmärkt att göra i förväg och värma på när det är dags.

Ingredients

  • 500 gr Potatis (skalad & tärnad)
  • 1 st Broccolihuvud
  • 3 st Salladslökar (i bitar)
  • 2 st Vitlöksklyftor (i bitar)
  • 3 l vatten
  • 3 tärningar Grönsaksbuljong
  • 2,5 dl Creme fraiche
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 ask Plommoncherrytomater (halvor)
  • 150 gr fetaost (smulad)

Method

Step 1

Häll upp vattnet i en kastrull och lägg i bujongtärningarna, potatisen, salladslöken, vitlöksklyftor, av broccolin tar du bort de översta buketterna och tärnar i resten i grytan.

Step 2

Låt det sedan koka i ca 20 minuter tills potatisen mjuknat, mixa sedan allt ordentligt och avsluta med att ha i creme fraiche och mixa allt slätt.

Step 3

Smaka av med salt och peppar och låt soppan få ett sista uppkok

Step 4

Koka upp lite saltat vatten till broccolibuketterna, när det kokkar lägg i dem tänk på att det går fort och ska bara koka i någon minut

Step 5

Häll i broccolibuketterna i soppan och servera den med de rumsvarma tomaterna och fetaosten

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Ett glatt leende gör varje måltid till en fest.
-A P Herbert
%d bloggare gillar detta: