Kryddig kyckling med sesamwokade grönsaker och en lime – kokossås

2014-02-22
  • Servings : 6
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 60m

En saftig kycklingklubba som kryddas rejält med en egen kryddblandning, till detta grönsaker som wokas läckert med sesamolja så att potatis och ris är överflödigt.

Ingredients

  • 6 st Kycklingklubbor
  • 15 ml Vitlökspulver
  • 15 ml lökpulver
  • 30 ml Grillkrydda
  • Chilipulver efter smak
  • 0,5 dl rapsolja
  • Tabasco efter smak
  • 15 ml Muskavado socker
  • 400 gr Kokosmjölk
  • 2 tärningar kyckling buljong
  • 1 st Lime
  • 200 gr Morötter (slantade)
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 150 gr Champinjoner (delade)
  • 200 gr Blomkål ( i buketter)
  • 1 st Snackpaprika (skivad)
  • Rapsolja
  • Sesamolja
  • 30 ml Sesamfrö

Method

Step 1

Sätt ugnen på 180°

Step 2

Blanda ihop vitlökspulver, lökpulver, grillkrydda, muskavado socker med chilipulver efter smak, slå på olja och blanda väl avsluta med lite tabasco efter smak 🙂

Step 3

Vänd kycklingen i kryddblandningen och lägg upp den i en ugnsform med skinsidan uppåt, pensla sedan på resten av blandningen på kycklingen.

Step 4

Ställ in formen med kycklingen i ugnen och låt den bli klar i ca 45 minuter, den ska nå en innertemperatur av 82° vid benet

Step 5

Blanda kokosmjölken med buljongtärningarna och pressa i juicen från limen i en kastrull, koka upp och låt det puttra i 8 - 10 minuter, smaka av med salt

Step 6

Värm upp en stor panna eller wok, ha i rapsolja och låt det bli varmt, lägg i morötter och lök och fräs lite fortsätt med blomkål vänd lite och låt det få färg, lägg i paprika och champinjoner fräs och slå på lite sesamolja samt sesamfrön smaka av med salt

Step 7

Servera sedan den läckra kycklingen med de wokade grönsakerna, såsen och salladsmixen.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
-Olle Lundberg
%d bloggare gillar detta: