Kryddig kyckling med sesamwokade grönsaker och en lime – kokossås

2014-02-22
  • Servings : 6
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 60m

En saftig kycklingklubba som kryddas rejält med en egen kryddblandning, till detta grönsaker som wokas läckert med sesamolja så att potatis och ris är överflödigt.

Ingredients

  • 6 st Kycklingklubbor
  • 15 ml Vitlökspulver
  • 15 ml lökpulver
  • 30 ml Grillkrydda
  • Chilipulver efter smak
  • 0,5 dl rapsolja
  • Tabasco efter smak
  • 15 ml Muskavado socker
  • 400 gr Kokosmjölk
  • 2 tärningar kyckling buljong
  • 1 st Lime
  • 200 gr Morötter (slantade)
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 150 gr Champinjoner (delade)
  • 200 gr Blomkål ( i buketter)
  • 1 st Snackpaprika (skivad)
  • Rapsolja
  • Sesamolja
  • 30 ml Sesamfrö

Method

Step 1

Sätt ugnen på 180°

Step 2

Blanda ihop vitlökspulver, lökpulver, grillkrydda, muskavado socker med chilipulver efter smak, slå på olja och blanda väl avsluta med lite tabasco efter smak 🙂

Step 3

Vänd kycklingen i kryddblandningen och lägg upp den i en ugnsform med skinsidan uppåt, pensla sedan på resten av blandningen på kycklingen.

Step 4

Ställ in formen med kycklingen i ugnen och låt den bli klar i ca 45 minuter, den ska nå en innertemperatur av 82° vid benet

Step 5

Blanda kokosmjölken med buljongtärningarna och pressa i juicen från limen i en kastrull, koka upp och låt det puttra i 8 - 10 minuter, smaka av med salt

Step 6

Värm upp en stor panna eller wok, ha i rapsolja och låt det bli varmt, lägg i morötter och lök och fräs lite fortsätt med blomkål vänd lite och låt det få färg, lägg i paprika och champinjoner fräs och slå på lite sesamolja samt sesamfrön smaka av med salt

Step 7

Servera sedan den läckra kycklingen med de wokade grönsakerna, såsen och salladsmixen.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Andra lever för att äta, jag äter för att leva.
-Sokrates
%d bloggare gillar detta: