Kryddig Pannbiff med myntadoftande yoghurtsås

2012-05-02
  • Servings : 6
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 1:10 h

Idag så är det en helt vanlig veckodag med en lyxigt strålande sol som man gärna njuter lite extra av, vilket självklart gör att man är lite sugen att grilla trots att det inte är helg och man har gott om tid.

Men det är inga problem att med lite planering i tändandet av grillen fixa det, idag så kunde jag från grillen servera en härlig pannbiff med mycket smak trots att det var vanlig vardag med skjutsande och föräldramöte på schemat.

Grillen tänder jag först sedan går jag in och sätter på riset blandar såsen och färsen, går ut och fixar till glöden och galler sedan formar jag biffarna och startar grilla.. enkelt och absolut inga problem mitt i veckan till trots.

Kryddig pannbiff

– 1kg Köttfärs
– 1/2 Gul lök hackad
– 2st klyftor vitlök pressade
– 1dl Tomatketchup
– Örtsalt
– Basilika
– Paprikapulver
– Cayennepeppar

1. Tänd grillen
2. Blanda allt ordentligt och provstek en liten bit och smaka av..
3. Forma lite mindre biffar som går lite fortare att grilla
4. Grilla dom när glöden blivit bra, jag passsade även på att grilla några tomater till.

Kall yoghurtsås

– 3dl Yoghurt
– 15ml Flytande honung
– 1/2 Gul lök hackad
– Salt
– Mynta

1. Blanda ihop allt och smaka av
2. Servera

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Gud ger oss nötterna, men han knäcker dem inte till oss.
-HC Andersen
%d bloggare gillar detta: