Kyckligfilé i en syrlig lime och currysås med ett fruktigt ris med karibiska toner

2012-08-21
  • Servings : 6
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 1:10 h

Jag var toastmaster på ett bröllop för några veckor sedan, som tack för hjälpen var brudparet över med en korg med lite vin och ett gäng exotiska frukter.

Dessa skulle användas på ett inspirerande sätt i matlagningen löd ordern, idag så är nästan allt använt och jag kunde bjuda familjen på en lite annorlunda rätt som fick full pott av smakpanelen.

Kyckligfilé i en syrlig lime och currysås

– 6 st Kycklingfiléer (skivade)
– 1,5 dl Kokosgrädde
– 2 dl Vatten
– 1 st Syrligt äpple (grov rivet)
– 1 st Lime (tvätta skalet)
– 1 dl Riven kokos (jag hade en färsk kokosnöt, men det går bra med färdigriven i påse)
– 2 dl Vindruvor (om små låt dom vara hela om stora dela dom på mitten)
– 15 ml Maizena
– 10 ml Curry pasta eller efter egen smak
– Salt
– Olja

1. Stek kycklingen på bägge sidorna och krydda med salt, lägg den i en skål en stund
2. Värm olja i en kastrull och lägg i äpple samt curry, låt det fräsa en liten stund
3. Slå på kokosgrädde och vatten samt riv skalet från limen fint och ha i, pressa sedan i juicen från limen och låt det koka i några minuter.
4. Blanda ut maizenan med lite vatten och häll i under omrörning, låt det sedan koka upp och tjockna.
5. Smaka av såsen med lite salt och ev mer curry
6. Lägg i kycklingen samt den rivna curryn och vindruvorna, låt sedan allt bli ordentligt varmt
7. Smaka av och sedan klart att servera (jag hade ju färsk kokos och använde halvorna att servera maten i)

Fruktigt ris med karibiska toner

– 4 dl Ris
– 1 st Papaya
– 1 st Drakfrukt
– 1 st Kiwano
– Paprika pulver
– Lökpulver
– Salt
– Olja

1. Koka riset enligt förpackningen
2. Papayan delar man och tar ut kärnor och gröper ur, hacka sedan fruktköttet grovt
3. Drakfrukten skalar man och tärnar
4. Kiwanon delar man och gröper ur alla kärnor, blanda alla frukter i en skål
5. När riset är klart värmer man en panna med olja i och lägger i riset för att steka det lite
6. Krydda riset med salt, lökpulver och paprikapulver
7. Häll i frukterna och låt dom bli varma under försiktig vändning av riset
8. Stäng av värmen och smaka av riset och servera sedan

Print Friendly
Recipe Type: , Tags: , , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man ska äta för att leva och inte leva för att äta.
-Italiensk ordspråk
%d bloggare gillar detta: