Kycklingfilé i en gräddig basilika och grönpeppardoftande vinsås

2013-03-05
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

Idag så passade jag på att bli av med en skvätt vin i matlagningen som gjorde vardagskycklingen till en festmåltid, till den så använde jag smakerna från både basilika och grönpeppar att förgylla det hela med.

Ingredients

  • 6 st Kycklingfiléer (delade längs med)
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 20 ml Tomatpuré
  • 2 dl Vitt vin
  • 2 dl Grädde
  • 15 ml färsk Basilika (hackad)
  • 10 ml Grönpeppar
  • 15 ml Kycklingfond
  • Svart peppar
  • Salt
  • 6 port Ris

Method

Step 1

Börja koka riset enligt anvisningarna.. Stek kycklingen runt om med salt och svart peppar, lägg i tomatpurén och löken och låt det steka med lite.

Step 2

Slå på vin, grädde, fond, basilika och gönpeppar, låt det sedan puttra i ca 10 minuter

Step 3

Smaka av med svart peppar och salt servera sedan

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Efter en god middag kan man klara allt, till och med sin familj.
-Oscar Wilde
%d bloggare gillar detta: