Kycklinggryta med vitt vin och pesto

2012-05-03
  • Servings : 6
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 30m

Idag så konstaterar jag att det är dags att fylla på förråden hemma, för det tomma ekot i kylskåpet är lite tråkigt att höra. Men det får bli morgondagens projekt utan idag så fick det bli en Cajsa Varg, plockar ut lite kycklingfilé, två ensamma tomater, en gul lök och en paprika.

Känns som om det skulle kunna bli något riktigt bra av det här också, 30 minuter senare så ställer jag fram en het kycklinggryta på bordet som för tankarna till det soliga Italien.

Kycklinggryta med vitvin och pesto

– 600gram Kycklingfilé i bitar
– 2st Tomater i tärningar
– 1st Gul lök i klyftor
– 1st Röd paprika i strimlor
– 2dl Vitt vin
– Curry
– 3dl Vatten
– Salt
– Svartpeppar
– 30ml Pesto köpt eller hemmagjord enligt detta recept
– 5ml Maizena
– Olja

– Ris om man vill servera det till, kokas enligt paketet

1. Fräs kycklingen i olja och curry tills den fått färg
2. Slå på vinet och låt det koka upp slå sedan på vattnet och koka upp för att puttra i fem minuter
3. Lägg i löken och paprikan och låt den bli mjuk
4. Red av med maizena utrört i lite vatten, häll i tills såsen får rätt konsistens
5. Salta, peppra och lägg i peston och rör ut den i såsen, smaka av och servera när du är nöjd

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Ibland tycker man att det är synd att man inte har bröd hemma för då kunde man ha gjort en leverpastejmacka om man haft leverpastej.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: