Kycklinglårfilé med champinjoner och cocktailtomater i en krämig basilikasås

2012-11-01
  • Servings : 6
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 45m

Den smakrika kycklinglårfilén steks med basilika och som sedan tillsammans med purjolök, tomat och champinjoner får puttra ihop med lite grädde. Resultatet blir en fantastiskt god kyckling som riktigt smälter i munnen och den är varken krångligt eller svår att tillaga, allt är klart på under timmen och då har jag hunnit skriva lite recept samtidigt.

Ingredients

  • 1 kg Kycklinglårfilé
  • 250 gr Champinjoner (delade)
  • 250 gr Cocktailtomater
  • Gröna delen av purjolök (strimlad)
  • 1 st Vitlök solo (hackad)
  • Basilika
  • 2 dl Grädde
  • 5 dl Vatten
  • Svart peppar
  • Salt
  • Rapsolja
  • 10 ml Maizena
  • 2 pkt Färsk Fetuccini

Method

Step 1

Stek lårfiléerna i rapsolja och krydda med salt, svartpeppar och basilika, lägg dom i en kastrull med cocktailtomaterna, grädden och 3 dl vatten

Step 2

När alla kyckling är brynt lägg i purjolök, vitlök och champinjoner som får steka i samma panna, när det fått färg och mjuknat lite lägg det i kastrullen. Avsluta med att hälla resterande vatten i pannan och koka ur den för att hälla det i kastrullen..

Step 3

Smaka av och låt sedan allt i kastrullen puttra ihop under ca 30 minuter, passa på att sätta på lite pasta vatten och när det återstår 10 minuter koka pastan enligt anvisningar på paketet

Step 4

Avsluta med att smaka av igen och red av i kastrullen med maizena utrört lite vatten koka upp och ta av värmen

Step 5

Lägg upp snyggt på tallrik eller fat och servera..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Gårdagens tidning! det är bara något man äter fish and chips ur.
-Amy Winehouse
%d bloggare gillar detta: