Läcker äggrulle med vegetarisk fyllning, tapenade och lagrad prästost

2015-05-06
  • Servings : 4
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

En läcker och klimatsmart rätt utan kött som visar att man kan bli både mätt och nöjd med vegetarisk mat, en annorlunda rulle av ägg som man fyller med grönsaker, tapenade och lagrad prästost.

Ingredients

  • 6 st Ägg
  • 1 dl Mjölk
  • 1 msk Rapsolja
  • 15 ml Maizena
  • 3 krm Örtagårdskrydda
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 200 gr Champinjoner (skivade)
  • 4 msk Tapenade
  • 1 st Tomat (rumstempererad och tärnad)
  • 1 näve Ärtskott
  • 6 skivor Lagrad prästost (eller liknande)
  • Flingsalt
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja
  • Balsamicovinäger

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200°

Step 2

Knäck äggen i en bunke och häll i örtagårdskryddan, rör ut maizenan i mjölken och blanda i den med äggen, vispa ordentligt och salta lite

Step 3

Smörj en plåt ordentligt och häll i äggsmeten, ställ den i ugnen när den varm och låt den grädda i ca 10 - 15 minuter

Step 4

Under tiden värm en panna med lite olja, lägg i löken och champinjonerna, salta och peppra, stek dem så de får färg.

Step 5

När äggen stelnat ta ut plåten ur ugnen och vänd upp "äggkakan" på ett smörpapper

Step 6

Lägg först tapenaden längs med i mitten, sedan ostskivorna, chapinjonerna med lök, tomaterna och ärtskotten

Step 7

Rulla ihop äggkakan tajt till en rulle, lägg upp på ett fat och droppa lite olivolja samt balsamvinäger på och toppa med flingsalt.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Först kramar jag alla i familjen – sedan ställer jag mig vid spisen
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: