Läcker falukorvspanna med svenska grönsaker

2012-09-23
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:05 h

Idag så vart den en läcker korvpanna med den svenskaste av korvar falukorv och härliga svenska grönsaker, rätten gör jag både i panna och i ugnen innan det blandas ihop.

Ingredients

  • 1 st Falukorvsring (i bitar)
  • 1 st Gul lök (i klyftor)
  • 2 st Morötter (i slantar)
  • 700 gr Potatis (i bitar)
  • 400 gr Rödbetor (kokta och i bitar)
  • 2 st Äpplen (utan kärnhus och klyftad)
  • Örtsalt
  • Svart peppar
  • Olja

Method

Step 1

Lägg potatisen och rödbetor på en oljad plåt och ställ in i ugnen i ca 25 - 30 minuter

Step 2

Fräs löken, morötter och äpple i olja i en varm panna

Step 3

Salta lite när det börjar få färg, lägg sedan i falukorven och stek allt ordentligt

Step 4

När potatis och rödbetor är klara ta ur dom och salta för att sedan vända allt försiktigt

Step 5

Blanda ihop potatis och rödbetor med det i pannan, smaka av med salt och peppar

Step 6

Servera sedan..

Step 7

Jag serverade med lite inlagd fefferoni och lite grön timjan på toppen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
På fastande mage är alla onda ting dubbelt så onda.
-Christoph Martin Wieland
%d bloggare gillar detta: