Läcker falukorvspanna med svenska grönsaker

2012-09-23
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:05 h

Idag så vart den en läcker korvpanna med den svenskaste av korvar falukorv och härliga svenska grönsaker, rätten gör jag både i panna och i ugnen innan det blandas ihop.

Ingredients

  • 1 st Falukorvsring (i bitar)
  • 1 st Gul lök (i klyftor)
  • 2 st Morötter (i slantar)
  • 700 gr Potatis (i bitar)
  • 400 gr Rödbetor (kokta och i bitar)
  • 2 st Äpplen (utan kärnhus och klyftad)
  • Örtsalt
  • Svart peppar
  • Olja

Method

Step 1

Lägg potatisen och rödbetor på en oljad plåt och ställ in i ugnen i ca 25 - 30 minuter

Step 2

Fräs löken, morötter och äpple i olja i en varm panna

Step 3

Salta lite när det börjar få färg, lägg sedan i falukorven och stek allt ordentligt

Step 4

När potatis och rödbetor är klara ta ur dom och salta för att sedan vända allt försiktigt

Step 5

Blanda ihop potatis och rödbetor med det i pannan, smaka av med salt och peppar

Step 6

Servera sedan..

Step 7

Jag serverade med lite inlagd fefferoni och lite grön timjan på toppen

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Blåbär är jättegott, för det är sylt i dom.
-Björn, 5år
%d bloggare gillar detta: