Läcker kladdkaka med chokladskal serverad med grädde och smultron

2012-07-21
  • Yield : 1 tårta
  • Servings : 10-12
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 60m

Idag så hade vi lovat dottern kladdkaka vilket även passade bra då vi fick främmande till middag, men det bästa var att hon tog kommandot över den och bakade den med lite hjälp själv.

Ingredients

  • 200gr smör
  • 200gr mörk blockchoklad + 100gr riven till chokladigt skal
  • 4st ägg
  • 160gr strösocker
  • 180gr vetemjöl
  • 1tsk bakpulver
  • 1krm salt
  • Smultron eller Hallon
  • Vispad grädde

Method

Step 1

Smält smör och mörk blockchoklad i micro eller vattenbad.

Step 2

Vispa ägg och socker pösigt, vänd ner chokladsmeten i det vispade ägget.

Step 3

Rör försiktigt ned mjöl, salt och bakpulver.

Step 4

Häll upp smeten i en smord och bröad form med löstagbara kanter (ca 22cm)

Step 5

Grädda i 200 graders ugn 12-15 minuter

Step 6

Kontrollera med sticka, kakan ska vara kladdig i mitten och gräddad i kanterna när den är klar

Step 7

Passa på slutet om du måste täcka med folie, så att kakan inte bränns.

Step 8

Så fort du tar ut kakan ur ugnen så fördelar du den rivna chokladen jämt över kakan

Step 9

Låt svalna ordentligt, det går bra att göra den dagen innan.

Step 10

Garnera med smultron/hallonen och grädden

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

  • Kikärt och morotsbiffar med bakade grönsaker, rostat pumpamos och persiljeolja

  • Moderniserad klassisk biffstek med lök på husets vis

  • Låda i ugnen med potatis, zucchini, kidney bönor & köttfärs samt en äppelfraiche

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: