Läckert varm bulgursallad med fetaost, avocado, paprika, zucchini och en hint bacon

2017-04-10
  • Servings : 4
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 20m

En härligt vårinspirerad middag idag som inte tar hela kvällen att göra utan är klar på max 30 minuter, resultatet blir en härligt allt i ett rätt som passar hela familjen som passar en hektiskt vardagskväll.

Ingredients

  • 3 dl Bulgur
  • 1 st Gul lök (klyftas)
  • 1 st Röd paprika (strimlad)
  • 1/2 s Zucchini (i bitar)
  • 3 st Vitlöksklyftor (hackade)
  • 140 gr Bacon (strimlad)
  • 1 cm Röd Chili (hackad)
  • 2 st Avokado (tärnad)
  • 150 gr Roman sallad (fint strimlad)
  • 100 gr Fetaost (tärnad)
  • Svartpeppar
  • Salt

Method

Step 1

Koka bulguren enligt instruktionerna på förpackningen, glöm inte salta vattnet

Step 2

Värm en stor panna med lite rapsolja i och börja med att fräsa, lök, vitlök, chili och bacon

Step 3

När löken börjar mjukna lägg i paprikan och zucchinin låt allt steka med lite, salta och peppra

Step 4

Stäng av värmen på plattan och lägg i avokado, fetaost samt roman salladen, när bulguren är klar vänds även den i försiktigt.

Step 5

Smaka av med salt och svartpeppar, lägg upp snyggt och servera gärna med soya till.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Korv är en gudomlig rätt, ty bara Gud vet vad det är i den.
-Okänd
%d bloggare gillar detta: