Läckert varm bulgursallad med fetaost, avocado, paprika, zucchini och en hint bacon

2017-04-10
  • Servings : 4
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 20m

En härligt vårinspirerad middag idag som inte tar hela kvällen att göra utan är klar på max 30 minuter, resultatet blir en härligt allt i ett rätt som passar hela familjen som passar en hektiskt vardagskväll.

Ingredients

  • 3 dl Bulgur
  • 1 st Gul lök (klyftas)
  • 1 st Röd paprika (strimlad)
  • 1/2 s Zucchini (i bitar)
  • 3 st Vitlöksklyftor (hackade)
  • 140 gr Bacon (strimlad)
  • 1 cm Röd Chili (hackad)
  • 2 st Avokado (tärnad)
  • 150 gr Roman sallad (fint strimlad)
  • 100 gr Fetaost (tärnad)
  • Svartpeppar
  • Salt

Method

Step 1

Koka bulguren enligt instruktionerna på förpackningen, glöm inte salta vattnet

Step 2

Värm en stor panna med lite rapsolja i och börja med att fräsa, lök, vitlök, chili och bacon

Step 3

När löken börjar mjukna lägg i paprikan och zucchinin låt allt steka med lite, salta och peppra

Step 4

Stäng av värmen på plattan och lägg i avokado, fetaost samt roman salladen, när bulguren är klar vänds även den i försiktigt.

Step 5

Smaka av med salt och svartpeppar, lägg upp snyggt och servera gärna med soya till.

Print Friendly
Recipe Type: , Tags: , , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

  • Hickoryrökt laxfilé med romsås, färskpotatis och brynt dillsmör

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
En oliv har lika lite på en levermousse att göra som en politiker i paradiset.
-Henrik Oldenburg
%d bloggare gillar detta: