Läckert varm bulgursallad med fetaost, avocado, paprika, zucchini och en hint bacon

2017-04-10
  • Servings : 4
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 20m

En härligt vårinspirerad middag idag som inte tar hela kvällen att göra utan är klar på max 30 minuter, resultatet blir en härligt allt i ett rätt som passar hela familjen som passar en hektiskt vardagskväll.

Ingredients

  • 3 dl Bulgur
  • 1 st Gul lök (klyftas)
  • 1 st Röd paprika (strimlad)
  • 1/2 s Zucchini (i bitar)
  • 3 st Vitlöksklyftor (hackade)
  • 140 gr Bacon (strimlad)
  • 1 cm Röd Chili (hackad)
  • 2 st Avokado (tärnad)
  • 150 gr Roman sallad (fint strimlad)
  • 100 gr Fetaost (tärnad)
  • Svartpeppar
  • Salt

Method

Step 1

Koka bulguren enligt instruktionerna på förpackningen, glöm inte salta vattnet

Step 2

Värm en stor panna med lite rapsolja i och börja med att fräsa, lök, vitlök, chili och bacon

Step 3

När löken börjar mjukna lägg i paprikan och zucchinin låt allt steka med lite, salta och peppra

Step 4

Stäng av värmen på plattan och lägg i avokado, fetaost samt roman salladen, när bulguren är klar vänds även den i försiktigt.

Step 5

Smaka av med salt och svartpeppar, lägg upp snyggt och servera gärna med soya till.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Konversation är den största naturliga fienden till god mat och gott vin.
-Alfred Hitchkock
%d bloggare gillar detta: