Lamm och auberginegratin med tomat och yoghurt

2016-06-09
  • Servings : 4
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 60m

En trevlig sommarrätt som passar kanon när grillen ska vila lite och man vill göra något enkelt, här hittar vi inspiration i det klassiska medelhavsköket med lamm. aubergine, tomat och pasta.

Jag har i receptet använt en färdig tomatsås, har du lite mera tid så passa på att koka en egen sök på tomatsås på sidan så hittar du flera trevliga varianter.

Ingredients

  • 500 gr Lammfärs (går bra med nötfärs)
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 1 st Vitlök solo (hackad)
  • 2 dl Grädde
  • 3 krd Mynta
  • 2 msk Tomatpuré
  • 5 dl Tomats sås (Köpt god eller egen)
  • 2-3 Tomater (skivade)
  • 2 dl Parmesanost (Grovt riven)
  • 2 st Aubergine (skivor)
  • Svart peppar
  • Salt
  • ca 500 gr färska pastaplattor
  • Yoghurt av medelhavstyp
  • Ruccola
  • Olivolja av bra kvalitet

Method

Step 1

Sätt ugnen på 220°

Step 2

Börja med att steka aubergine skivorna så att de blir lite mjuka, lägg dessa sedan i botten på en ugnsform (spara några att lägga ovanpå)

Step 3

Salta och peppra lite på skivorna och slå sedan på tomatåsen, och lägg på pastaplattorna så de täcker såsen.

Step 4

Stek sedan lammfärsen med salt och peppar, när den fått lite färg lägg i gul och vitlöken som ska mjukna lite.

Step 5

Lägg i grädden samt tomatpurén och mynta, låt allt koka upp och smaka av.

Step 6

Slå färsen på pastaplattorna och täck allt med tomat och aubergine i rader.

Step 7

Strö parmesanosten på och ställ in formen i ugnen i ca 25-30 minuter, ta ut den när allt fått fin gyllene färg.

Step 8

Lägg på ruccola och stänk olivolja över, servera sedan med yoghurten.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
-Carl Hammarén
%d bloggare gillar detta: