Latinamerikansk högrevsgryta med vita bönor, zucchini och nystekt pannbröd

2016-08-13
  • Servings : 5
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 8:00 h
  • Ready In : 8:20 h

Idag inspirerar vi till ett härligt långkok i en Crock-Pot (fungerar precis lika bra i ugnen) med latinamerikanska smaker, vi låter den smakrika högreven bli riktigt mör och smakrik i grytan,

Denna serveras sedan som en gryta med härliga nyttiga bönor och skyn från långkoket, till detta serverar vi ett nystekt pannbröd som passar utmärkt till samt att suga upp den härliga skyn med.

Ingredients

  • 700 gr Högrev
  • 1 st Lime
  • 6 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 350 gr Krossade tomater
  • 1 dl Vatten
  • 1 st Röd chili (skivad)
  • 3 st Gul lök (klyftas)
  • 2 tsk Spiskummin
  • 3 tsk Cajun krydda
  • 2 tsk Koriander
  • Svartpeppar
  • 250 gr Vita bönor (kokta)
  • 250 gr Zucchini (i kvartar)
  • 2 tsk Honung
  • 3 dl Vetemjöl
  • 2 dl Rågsikt
  • 2 tsk Bakpulver
  • 2 krd Fänkålsfrö (malda)
  • 2 dl vatten
  • 2 dl Yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 st Tomat (tärnad)
  • 1 st Salladslök (skivad)
  • Rapsolja

Method

Step 1

Lägg högreven i din Crock-Pot eller en gryta att ställa i ugnen, slå på den krossade tomaten, vatten, spiskummin, koriander, cajun krydda, röd chili, en klyftad gul lök, 4 pressade vitlöksklyftor, dela limen och pressa ur juicen och lägg i halvorna.

Step 2

Salta och peppra sätt på locket och ställ in grytan på 8h och max värme, eller sätt grytan med lock i ugnen på 110° i 8 h.

Step 3

När det återstår ca 1 h på högreven fortsätter du med resten.

Step 4

Gör en smidig deg genom att först blanda mjölerna med bakpulver och fänkålen, arbeta in yoghurt och vatten tillsammans med salt, låt den vila lite.

Step 5

Värm lite olja i en gryta fräs sedan resten av löken och vitlöken så den blir mjuk med lite motstånd, lägg sedan i honungen och zucchinin.

Step 6

Låt det fräsa lite till och avsluta med de vita bönorna, som bara ska bli lite varma, smaka av med salt och lite svartpeppar, slå på 3 dl av vätskan som finns i grytan med högreven, låt det koka upp och håll det varmt.

Step 7

Dela degen i 10 delar, forma platta bröd som är max en halv cm höga, värm en gjutjärnspanna och lägg i bröden utan fett i pannan.

Step 8

Bröden ska få en fin gyllenbrun yta på bägge sidorna, håll dem varma under en handduk allt efter de blir klara.

Step 9

Ta ur högreven ur grytan och tärna den i större bitar, lägg upp dem i en hög form och lägg på bön och zucchiniröran. Slå på lite mera av skyn från grytan. toppa med den tärnade tomaten och salladslöken.

Step 10

Servera allt sedan med det alldeles nystekta pannbrödet, smaklig måltid.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Marinated pork chop on the length, roasted vegetables with black sesame seeds and blue cheese sauce

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man kan inte få en sufflé att resa sig två gånger.
-Alice Roosevelt Longworth
%d bloggare gillar detta: