Lax i krämig pestosås med ingefära, rödlök och tomat

2014-03-23
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

En lagom komplicerad pastarätt som är lite av en festrätt en sin enkelhet med läckra smaker som passar bra ihop, laxen i bitar som bakas i ugnen med en läcker sås med pesto, ingefära, soltorkad tomat och vitlök för att sedan serveras med färgglad tagliatelle.

Pestorecept hittar du här, om du inte köper färdig.

Ingredients

  • 600 gr Lax (i bitar ca 3x3 cm)
  • 1 st Rödlök (tärnad)
  • 2 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 15 ml Färsk ingefära (finriven)
  • 30 ml Soltorkad tomat (tärnad)
  • 3 dl Grädde
  • 15 ml Hummerfond
  • Salt
  • Svart peppar
  • 6 portioner Färsk Tagliatelle (gärna tomat & spenat)
  • 1 rejäl näve Babyspenat
  • Hyvlad parmesanost
  • Olivolja

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200°

Step 2

Använd en bunke och blanda rödlök, vitlök, ingefära, tomat med grädde samt hummefond, krydda med svartpeppar och salt.

Step 3

Lägg fisken i en ugnsform med lite olja i botten, salta fisken lite och lägg sedan röran på varje fisk

Step 4

Ställ in fisken i ugnen i ca 20 - 25 minuter

Step 5

Sätt på pastavattnet väl saltat, och koka pastan enligt förpackning

Step 6

Häll vattnet av pastan när den är klar, och häll lite olivolja på och vänd försiktigt i spenaten.

Step 7

Servera pastan med laxen som toppas med svartpeppar och den hyvlade parmesanen.

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Morot och vitkålsfräs med bacon, parmesan och bönpasta

  • Krämig vindoftande risotto med tomat, lök, prästost och rostad blomkål

  • Tagliatelle med rimmat fläsk, paprika, äggula och parmesan

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
No one is born a great cook, one learns by doing.
-Julia Child
%d bloggare gillar detta: