Lax och bulgurpytt med lök och syrligt äpple

2015-04-14
  • Servings : 5
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 35m

En enkel och trevlig fiskrätt som passar perfekt som ett trevligt vardags recept, en krydig lax som vi blandar ihop med ett äckert bulgur.

Ingredients

  • 3 dl Bulgur
  • 500 gr Lax ( i tärningar)
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 1 st Äpple syrligt (tärnat)
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 msk Balsamvinäger
  • 1,5 dl Vitt vin
  • Salt
  • Svart peppar
  • 1 dl Gräslök (strimlad)

Method

Step 1

Koka bulguren efter anvisningarna

Step 2

Samtidigt som bulguren blir färdig, värm en panna med lite olja.

Step 3

Häll i löken och äpplebitarna som ska bli lite mjuka, lägg sedan i tomatpurén samt balsamvinägern och låt det fräsa med lite.

Step 4

Lägg sedan i laxen och vänd det lite, slå på vinet och sätt på ett lock, stäng av värmen på plattan medans pannan ligger kvar och låt det dra i minst 5 minuter.

Step 5

Vänd sedan i bulguren samt gräslöken, smaka av med salt och svart peppar,

Step 6

Lägg upp och toppa med några droppar olivolja

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Låt din mat vara din medicin och låt din medicin vara din mat.
-Hippokrates
%d bloggare gillar detta: