Lax och bulgurpytt med lök och syrligt äpple

2015-04-14
  • Servings : 5
  • Prep Time : 15m
  • Cook Time : 20m
  • Ready In : 35m

En enkel och trevlig fiskrätt som passar perfekt som ett trevligt vardags recept, en krydig lax som vi blandar ihop med ett äckert bulgur.

Ingredients

  • 3 dl Bulgur
  • 500 gr Lax ( i tärningar)
  • 1 st Gul lök (klyftad)
  • 1 st Äpple syrligt (tärnat)
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 msk Balsamvinäger
  • 1,5 dl Vitt vin
  • Salt
  • Svart peppar
  • 1 dl Gräslök (strimlad)

Method

Step 1

Koka bulguren efter anvisningarna

Step 2

Samtidigt som bulguren blir färdig, värm en panna med lite olja.

Step 3

Häll i löken och äpplebitarna som ska bli lite mjuka, lägg sedan i tomatpurén samt balsamvinägern och låt det fräsa med lite.

Step 4

Lägg sedan i laxen och vänd det lite, slå på vinet och sätt på ett lock, stäng av värmen på plattan medans pannan ligger kvar och låt det dra i minst 5 minuter.

Step 5

Vänd sedan i bulguren samt gräslöken, smaka av med salt och svart peppar,

Step 6

Lägg upp och toppa med några droppar olivolja

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Nasi goreng indonesisk snabbmat

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Trevlig bulgurpytt med falukorv, äpple, lök och paprika

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Confidence is preparation. Everything else is beyond your control.
-Richard Kline
%d bloggare gillar detta: