Lemoncurd grillad laxfilé med smörpocherade spröda primörer och krossad färskpotatis

2016-07-11
  • Servings : 5
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

Lax är en något som de flesta av oss lägger på grillen med olika resultat, här kommer ett recept som jag törs garantera kommer att bli en ny hitt vid middagsbordet.

I det här receptet är det tänkt att du ska krossa potatisen och lägga i botten av tallriken, toppa med den  spröda laxen ovanpå för att sedan hälla smöret och grönsakerna ovanpå, detta kommer att ge en härlig smak från laxen och smöret tillsammans med potatisen.

Ingredients

  • 650 gr Laxfilé (med skinn, utan ben)
  • 1,5 msk Lemoncurd
  • 0,5 msk Vatten
  • 150 gr Späda morötter (cm stora bitar)
  • 150 gr Sockerärtor (ansade)
  • 2 st Salladslökar (skivade)
  • Några Basilika blad
  • 100 gr Smör
  • 1 st Paprika (urtagen)
  • 1 st Zucchini (dm långa klyftor)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 700 gr Färskpotatis (skrubbad)

[methods]

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man kan inte få en sufflé att resa sig två gånger.
-Alice Roosevelt Longworth
%d bloggare gillar detta: