Lime och ingefärsmarinad kycklingklubba med morotsstänger och dadlar

2016-01-20
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 45m
  • Ready In : 1:05 h

Min son frågade om vilket land middagen idag var inspirerad ifrån, en intressant fråga vilken jag efter lite tänkande nog är mellanöstern.

Svenska kycklingklubbor som marineras i en marinad med lime, vitlök och ingefära och grillas i ugnen, till det bakar vi samtidigt morötter tillsammans med dadlar och under tiden i ugnen får vi en härlig sky i botten.

Jag serverade ett Basmatiris och en grönsallad till.

Ingredients

  • 6 st Kycklingklubbor
  • 2 st Lime (skalet rivet och pressade)
  • 20 gr Ingefära (finriven)
  • 2 msk Rapsolja
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 1 dl Vatten
  • 300 gr Morötter (skalade i stänger)
  • 200 gr Dadlar (urkärnade)
  • 6 portioner Basmatiris
  • Grönsallad efter eget huvud

Method

Step 1

Sätt ugnen på 225° och börja koka basmatiriset enligt anvisningar på förpackningen.

Step 2

Blanda den pressade limen med det avrivna skalet, ingefära, rapsolja, pressad vitlök och vatten, salta lite och gnid in marinaden i kycklingklubborna.

Step 3

Lägg sedan morötter och dadlar i en ugnsform och placera kycklingklubborna ovanpå

Step 4

Häll på eventuell överbliven marinad och placera formen i ugnen, låt den stå i ca 35 - 40 minuter och kontrollera att den kommit upp i 82°

Step 5

Servera sedan den saftiga kycklingklubban med morötter och dadlar tillsammans med skyn från botten av formen samt basmatiriset snyggt upplagt.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Japanskt middagsmys med klassisk fonduegryta

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Churros en el camino de la casa

  • Högrevsburgare med västerbottenost, picklade lök, palsternackschips, äpple & i botten en syrlig dressing

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Konversation är den största naturliga fienden till god mat och gott vin.
-Alfred Hitchkock
%d bloggare gillar detta: