Lime och mozzarella spetsade pannbiffar med somrig pasta och krämig örtsås

2012-07-19
  • Servings : 6
  • Prep Time : 40m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 1:10 h

Idag så känns det som om sommaren kommit på lite besök till slut och jag vart lite solinspirerad i maten, jag gjorde en färsbiff som jag gav lite skön smak av limeskal och mozzarella som sedan grillas.


Ingredients

  • 1kg Färs
  • 1st Lime (skalet tvättat och rivet fint)
  • 1st Mozarella (i tärningar)
  • 1cm Röd chili (finhackad)
  • 1st Vitlök solo (pressad)
  • Örtsalt
  • Svart peppar
  • 15ml Olivolja
  • ----------
  • 1pkt Pasta (gärna någon lite mindre sort)
  • 1,5st näve Ruccola (sköljd)
  • 1st Gul lök (fint skivad i halvmånar)
  • Salt
  • Olivolja
  • Svart peppar
  • -----------
  • Koka pastan enligt paket, häll av vattnet, salta och ha på lite olja
  • Blanda i ruccola och löken vänd sedan försiktigt
  • Smaka av och servera
  • ----------
  • 4dl Yoghurt
  • 1dl Majonnäs köpt eller efter recept i slutet på receptet
  • 1st klyfta vitlök pressad
  • Gräslök hackad
  • Mynta
  • Timjan
  • Salt

Method

Step 1

Blanda ihop färsen med limeskal, mozzarella, chili, vitlök, olivolja och krydda med salt samt peppar, provstek sedan och smaka av

Step 2

Blöt händerna med kallt vatten och forma färsen till lagom stora pannbiffar, och lägg dom sedan på en varm grill

Step 3

----------

Step 4

Blanda yoghurt, majonnäs, vitlök och testa dig fram med örterna tills du är nöjd

Step 5

Smaka av och servera

Övrigt

– Grillad tomat till ger lite färg
– Servera även en läcker sallad till
– Majonnäsreceptet hittar du här

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Problemet med att äta italiensk mat är att fem-sex dagar senare är man hungrig igen.
-George Miller
%d bloggare gillar detta: