Limebakad laxfilé med selleri och morötter frästa i olivolja serverat på pastabädd

2015-01-05
  • Servings : 6
  • Prep Time : 25m
  • Cook Time : 35m
  • Ready In : 60m

En enkel, nyttig och trevlig pastarätt med trevliga smaker av den syrliga limen och lite sötare rotfrukterna med laxen, rätten blir saftig och olivoljan med rotsakerna gör sås helt överflödigt.

Ingredients

  • 800 gr Laxfilé (urbenad)
  • 2 st Limé (delade i halvor)
  • Olivolja av bättre kvalitet
  • 150 gr Rotselleri (skalad & tärnad i 1/2 cm)
  • 150 gr Morötter (skalad & skivad)
  • 1 dm Purjolök (skivad)
  • Salt
  • Svart peppar
  • 6 port Pasta

Method

Step 1

Sätt på saltat pastavatten och ugnen på 220°

Step 2

Lägg laxen med skinnsidan neråt i en ugnsform, salta och peppra på ovansidan, pressa limen över och lägg dem, häll några matskedar olivolja på och ställ in i ugnen i ca 25 minuter, laxen ska precis bli klar och dela sig lätt.

Step 3

Häll lite olja i en panna och när den är varm lägg i selleri och morötter som ska bli lite mjuka och få färg, på slutet lägg i purjolöken och salta lite.

Step 4

Koka pastan enligt anvisningarna och när den är klar, häll av vattnet och vänd i lite olivolja.

Step 5

Lägg sedan upp pastan med grönsakerna på, lägg lax på toppen och häll på lite av den vätska som blivit i ugnsformen, toppa med en grön kvist och några varv med svartpeppar kvarnen ... smaklig måltid

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Rödbetsbiffar med avocadosalsa och frästa paprikor i balsamico vinägrett

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
De som föräter sig eller dricker sig fulla, har förstånd varken på att dricka eller äta.
-Jean Anthelme Brillat-Savarin
%d bloggare gillar detta: