Lövbiff med örttomatiserade grönsaker och ett mjukt vitlökssmör

2017-06-12
  • Servings : 5
  • Prep Time : 30m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 60m

Dottern önskade sig biff med vitlökssmör till middagen vilket jag tog tillvara på trots att planen var något helt annat, det är alltid roligt när man får laga till en måltid som någon är sugen på och önskar sig.

För att uppfylla önskemålet steker en god lövbiff och för att få med rejält med grönsaker så gör vi en härligt smakrik röra med grönsaker, till det gör vi ett härligt rumstempererat mjukt vitlökssmör och rostar färskpotatis.

Ingredients

  • 5 st Lövbiffar
  • 125 gr Smör
  • 1 msk Rapsolja
  • 3 st Vitlöksklyftor (pressade)
  • 1 st Zucchini (kvartar)
  • 2 st Morötter (kvartar)
  • 1 st Gul lök (hackad)
  • 1 st Gul paprika (strimlad)
  • 1 st Tomat (tärnad)
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1/5 dl blandade färska örter (hackade)
  • 1/2 dl Vatten
  • 600 gr Färskpotatis
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Rapsolja att fritera i

Method

Step 1

Sätt ugnen på 200° och ställ in potatisen på en plåt med lite rapsolja i botten, låt potatisen rostas i ca 40 minuter tills den fått färg och är mjuka rätt igenom.

Step 2

Värm smöret så det blir mjukt, blanda i 2 msk rapsolja och vitlöken smaka av med salt och svartpeppar

Step 3

Värm en kastrull med lite olja i botten, lägg i löken och morötterna som får mjukna lite, lägg i zucchini och paprikan som får fräsa lite.

Step 4

Lägg tomatpurén och den tärnade tomaten, låt det fräsa lite slå på vatten och örterna och låt det puttra ihop, smaka av med salt och svartpeppar.

Step 5

Peppra och salta lövbiffarna, stek dem med lite smör i en gjutjärnspanna

Step 6

Lägg upp lövbiffen på ett fat med grönsaksröran på toppen, ta ut potatisen och salta den ordentligt och lägg upp snyggt på ett fat. Avsluta med att precis innan serveringen lägga på toppar av vitlökssmöret med lite örter på toppen. smaklig måltid

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Grillad svensk Karré, champinjoner i en vittvinssås med senap och krossad nypotatis

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Honungsstekt halloumi med valnötter på somrig rödgrön salladsbädd

  • Kalvfärsbiffar med en enkel rosmarin och lingonsky samt ugnsbakade rotsaker

  • Läckert varm bulgursallad med fetaost, avocado, paprika, zucchini och en hint bacon

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Det sägs att man blir vad man äter. Men vem vill bli en morot?
-Olle Lundberg
%d bloggare gillar detta: