Majonnäs (enkelt och utan tillsatser)

2011-11-16
  • Yield : 1 sats
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 20m

Tillhör du dom som köper majonnäs i tub eller burk, då gissar jag att du inte vet hur enkelt det är att göra själv.

Ingredients

  • 2 st äggulor
  • 1 tsk dijonsenap går utmärkt med svensk vanlig bordssenap också
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2.5 dl rapsolja inte någon smakrik olja som olivolja eller liknande
  • Salt
  • Vit peppar

Method

Step 1

Blanda äggulor, senap och vinäger.

Step 2

Tillsätt olja droppvis under konstant vispning.

Step 3

Smaka av med salt och peppar.

Variationer att tillsätta med majonnäsen

Rhode Island – Chilisauce lite tabasko och en skvätt cognac

Italiensk – Riven parmesan, pressad vitlök och hackad persilja

Dill majonnäs – Pressad citron och färsk dill

Remouladesås – Hackad pickles med lite spad

Sötstark  – Sweet Chili, lite extra färsk chili i och gräddfil

Dippsås – Gräddfil, salladskrydda och lite chilisauce

Det går att hitta på massor och det går utmärkt att även blanda i lite gräddfil eller creme fraiche eller varför inte lite keso…

Print Friendly
Related Recipes:
  • Patric´s heta kräm

  • Rostad potatissallad i krämig hovmästarsås till gravad laxen

  • Bulgur med mozzarella och citronfrästa grönsaker

  • Läckert grönsaksknyte med timjandoftande vitlökssmör

  • Stekt kycklingfilé med bacon och lökfrästa champinjoner i en krämig calvadossås

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Vi bör nog inte gå för långt i vår strävan efter äkthet. Vill vi egentligen att det ska finnas sjömän i sjömansbiff?
-Carl Hammarén
%d bloggare gillar detta: