Majonnäs (enkelt och utan tillsatser)

2011-11-16
  • Yield : 1 sats
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 20m

Tillhör du dom som köper majonnäs i tub eller burk, då gissar jag att du inte vet hur enkelt det är att göra själv.

Ingredients

  • 2 st äggulor
  • 1 tsk dijonsenap går utmärkt med svensk vanlig bordssenap också
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2.5 dl rapsolja inte någon smakrik olja som olivolja eller liknande
  • Salt
  • Vit peppar

Method

Step 1

Blanda äggulor, senap och vinäger.

Step 2

Tillsätt olja droppvis under konstant vispning.

Step 3

Smaka av med salt och peppar.

Variationer att tillsätta med majonnäsen

Rhode Island – Chilisauce lite tabasko och en skvätt cognac

Italiensk – Riven parmesan, pressad vitlök och hackad persilja

Dill majonnäs – Pressad citron och färsk dill

Remouladesås – Hackad pickles med lite spad

Sötstark  – Sweet Chili, lite extra färsk chili i och gräddfil

Dippsås – Gräddfil, salladskrydda och lite chilisauce

Det går att hitta på massor och det går utmärkt att även blanda i lite gräddfil eller creme fraiche eller varför inte lite keso…

Print Friendly, PDF & Email
Related Recipes:
  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Patric´s heta kräm

  • Rostad potatissallad i krämig hovmästarsås till gravad laxen

  • Bulgur med mozzarella och citronfrästa grönsaker

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Om jag skulle berätta för dig hur mycket jag suktat efter en sån här, så skulle jag inte få tid att äta upp den.
-Douglas Adams
%d bloggare gillar detta: