Medelhavsbiffar med honungsfikon, fetaost och tomatsky

2014-12-21
  • Servings : 5
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

En läcker färsrätt med toner och smaker från medelhavets spännande kök, biffarna kryddas med vitlök och mynta för att sedan serveras med fikon som glaceras med honung, smulad fetaost och en läcker tomatsky.

Jag serverade rostad potatis tiil men du väljer gärna själv vad du önskar 🙂

Ingredients

  • 900 gr Nötfärs (gärna grovmald)
  • 4 st Vitlöksklyftor
  • 1/2 msk Mynta
  • 5 st Tomater (hackade)
  • 1 dm Purjolök (i bitar)
  • 10 st Salviablad
  • 5 dl Vatten
  • 1 msk Grönsaksfond
  • 4 st Färska fikon (skuren i klyftor)
  • 1 msk flytande honung
  • Salt
  • Svart peppar
  • Romansallad (lossa blad och skölj dem)
  • Olivolja
  • 125 gr Fetaost

Method

Step 1

Börja med att påbörja det du tänkt servera till som rostad potatis, ris, kokt potatis eller något annat gott

Step 2

Lägg tomater, vatten, purjolök, salvia och grönsaksfonden i en kastrull som du sedan låter stå och puttra ordentligt medan du gör resten

Step 3

Pressa i vitlöken i färsen och ha i myntan, slå på 1 msk olivolja, salt, svart peppar och blanda väl, provstek en bit, smaka av och krydda eventuellt lite mera.

Step 4

Forma 10 stycken biffar som du steker klara på medelvärme i lite olja, håll dem sedan varma.

Step 5

Gör inte rent stekpannan utan lägg i fikona och honungen, låt fikona få lite färg och mjukna något.

Step 6

När vätskan i tomatskyn reducerat ner till hälften, sila ur allt och behåll skyn, smaka av den och gör sedan klart för servering.

Step 7

Lägg biffarna på salladsblad, fikona på biffarna och smula fetaosten över, slå tomatsky över och servera med ditt tillbehör.. smaklig måltid

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
På fastande mage är alla onda ting dubbelt så onda.
-Christoph Martin Wieland
%d bloggare gillar detta: