Medelhavsbiffar, sallad på matvete med citronmarinerade grönsaker och en len myntayoghurt

2017-07-07
  • Servings : 5
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 40m
  • Ready In : 60m

Ikväll så vart det en somrig pannbiff med medelhavet i tanken när vi spetsar den med halloumi, koriander och vitlök, till det serverar vi en sallad med matvete som bas och grönsaker marinerade i färskpressad citron och en myntayoghurt toppad med lite honung.

Halloumi är en ost som traditionellt tillverkas på Cypern av fårmjölk, idag tillverkas den även av get- och komjölk.

Ingredients

  • 550 gr Nötfärs
  • 1 st Halloumi (Grovriven)
  • 2 st Vitlöksklyftot (pressade)
  • 2 krm Koriander
  • 4 dl Yoghurt av medelhavstyp
  • 1 st Rödlök (hackad)
  • 1 msk Honung
  • 1 msk färsk Mynta (hackad)
  • 2 cm Röd chili
  • 200 gr Gula cocktailtomater (delade)
  • 1 st Vårlök (Hackad)
  • 1/2 st Gurka (kvartar)
  • 1/2 st Citron
  • 3 dl Matvete
  • Isbergssallad (stora blad)
  • Salt
  • Svartpeppar

Method

Step 1

Tillaga matvete enligt anvisningarna på paketet, tänd grillen.

Step 2

Blanda cocktailtomaterna med gurka och gula löken, pressa citronen över, salta och peppra och låt vila

Step 3

Blanda färsen med halloumin, vitlök, koriander och salt samt svartpeppar, provstek och smaka av.

Step 4

Forma färsen till 5 st lika stora biffar

Step 5

Lägg upp yoghurten i en skål och blanda med honung, chili, rödlök och mynta, smaka av med salt.

Step 6

När matvete är klar, häll upp den och låt den svalna lite, blanda den sedan med de citronmarinerade grönsakerna.

Step 7

Grilla biffarna så det får härlig grillyta med halloumin son är i

Step 8

Lägg salladsblad i botten med matvetesalladen på, lägg pannbiffen på och toppa med lite yoghurtsås. (Gärna ett myntablad på toppen)

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Churros en el camino de la casa

  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Den siste jag skulle rådfråga om vad jag ska äta är en läkare. Det är mycket säkrare att konsultera en kypare och inte ett dugg dyrare.
-Robert Lynd
%d bloggare gillar detta: