Medelhavsinspirerad grillsallad med nektarin, fetaost och solrosfrön

2014-06-10
  • Servings : 4
  • Prep Time : 10m
  • Cook Time : 10m
  • Ready In : 20m

Jag tycker om att grilla men ibland så har man ingen lust att hålla på med massa varma tillbehör utan man känner för något lätt, här är en sallad som gör övriga tillbehör och såser överflödiga och tillagades samtidigt som glöden lägger sig på grillen.

Denna sallad serverade jag till några olika läckra råkorvar som vi grillade en helt vanlig vardagskväll, salladen passar till allt grillat oavsett om det är kött, fågel eller fisk och vill man kan man spetsa salladen med lite kokt färskpotatis eller kanske lite bulgur.

Ingredients

  • 30 ml Vittvinsvinäger
  • 0,5 dl Olivolja
  • 10 ml Färsk oregano (hackad)
  • 15 ml Muscavadosocker
  • 2 dm Gurka (i kvarts skivor)
  • Svart peppar
  • 150 gr Cocktailtomater (delade)
  • 2 st Nektariner (tärnad)
  • 1 st Rödlök gärna färsk (strimlad)
  • 0,5 dl Solrosfrön
  • 100 gr Sallads mix
  • Salt

Method

Step 1

Blanda ihop olivolja, vinäger, muscavado i en bunke och rör till sockret lösts upp, avsluta med salt, svart peppar och oreganon.

Step 2

Smaka av dressingen och lägg sedan i lök, tomat, gurka och nektarin, vänd runt allt lite.

Step 3

Smula i fetaosten och vänd försiktigt igen, avsluta med salladsmixen som också ska vändas i.

Step 4

Lägg upp snyggt och toppa med solrosfrön, lite svart peppar, några droppar oliv olja och en kvist oregano

Print Friendly
Recipe Type: Tags: , , , , , , Ingredients: ,
Related Recipes:
  • Honungsgrillad lax, fetaostsallad med tomat och rödlök samt färskpotatis.

  • Pastagratäng med citronmarinerad lax, gröna linser och en krämig tomatgräddsås med cava

  • Vardaglig pasta på minuter med färg och klimatsmart avtryck

  • Morot och kikärtsbiffar, ljumen avocadosallad med mathavre & en syrlig chili- ingefärssås

  • Husets läckra tomat & vinbräserad kotlett med morötter, vita bönor och kvarngryn

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

”Citatet”
Man känner aldrig sig så rik som när man plockar ut färskt bröd ur ugnen.
-Ernst Kirchsteiger
%d bloggare gillar detta: