Medhelhavsinspirerad falukorv serverat med en ugnsstekt potatis med tomat, paprika och lök

2012-05-14
  • Servings : 6
  • Prep Time : 20m
  • Cook Time : 30m
  • Ready In : 50m

Inspirerad av resan till Spanien så fick middagen igår följa det spåret, men självklart med lite skön inspiration av våra härliga svenska råvaror.

En klassisk ugnsstekt potatis med lök, tomat och paprika som serveras med den svenskaste av korvar falukorven, plötsligt så känns maten väldigt mycket medelhavet trots den svenska falukorven bredvid.

Medhelhavsinspirerad falukorv serverat med en ugnsstekt potatis med tomat, paprika och lök

– 1st Falukorvsring i skivor
– 900gr Potatis i skivor
– 1ask Cocktailtomater i skivor
– 1st Gul lök i halvmåne skivor
– 1st Röd snackspaprika i skivor
– Olivolja
– Flingsalt
– Färsk basilika

1. Lägg potatisen på en plåt med tomater, löken och paprikan, häll på lite olivolja och vänd försiktigt.
2. Ställ in i ugnen på 225° i 15minuter, ta ur potatisen och vänd försiktigt ställ tillbaka i ca 10 minuter till.
3. Passa på att stek falukorven under tiden
4. När potatisen fått färg ta ut den och lägg upp, häll lite olivolja på, lite flingsalt och några läckra basilikablad.
5. Servera med falukorven och njut av lite medelhavskänsla..

Print Friendly, PDF & Email
Recipe Type: , Tags: , , , , , , Ingredients:
Related Recipes:
  • Viltpanna med en dijon & pepparrotskräm

  • Rådjursytterfilé med en tomatiserad vitlökssås, hårdstekta kantareller och rostade strips

  • Familjereceptet på snabbsaltad västeråsgurka

  • Sallad till det grillade med ljummen potatis och färgglada grönsaker

  • Husets läckra muffinspankaka till mellanmål eller frukost

Berätta gärna vad du tycker eller om du har andra funderingar.

“Citatet”
Ett glatt leende gör varje måltid till en fest.
-A P Herbert
%d bloggare gillar detta: